Barcelona kontaktirala Raiolu: Katalonci žele iznenaditi Juventus

Ne odustaju od De Ligta

Barcelona kontaktirala Raiolu: Katalonci žele iznenaditi Juventus

Endin Čaušević

Holandski defanzivac Matthijs de Ligt ovog ljeta napustio je Ajax i odlučio je karijeru nastaviti u Juventusu.

De Ligt je bio jedna od glavnih meta ovog ljeta, a mnogi su vjerovali da će potpisati za Barcelonu. Mjesecima se pisalo da će De Ligt karijeru nastaviti u Barci i da je sve dogovorio s Kataloncima, ali na kraju od toga nije bilo ništa.

Ovaj mladi štoper na kraju je odlučio da prihvati ponudu Juventusa i potpiše za prvaka Italije. Ovaj potez je itekako iznenadio čelnike Barcelone koji su optužili De Ligta i njegovog agenta Minu Raiolu da su to napravili zbog novca.

Međutim, italijanski Calciomercato objavio je danas da Barca ne odustaje od De Ligta. Navodno, katalonski klub će već u januaru pokušati ponovo dovesti Holanđanina i već su ostvarili kontakt s Raiolom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ove vijesti su iznenadile mnoge s obzirom da je De Ligt potpisao za Juve prije tek nekoliko mjeseci. Međutim, špekuliše se da nije baš zadovoljan situacijom u Juventusu, a naravno mediji na Apeninima su jedva dočekali da ponovo počnu špekulacije o njegovom odlasku.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi