Barcelona krenula i po zvijezdu Borussije
Foto - EPA

Žele pojačanje na lijevom beku

Barcelona krenula i po zvijezdu Borussije

M. Šljivak

Katalonski velikan Barcelona ovog ljeta pokušava  napraviti nekoliko velikih poslova.

Najviše se u kontekstu dolaska na Nou Camp povezuju napadač Intera Lautaro Martinez i vezista Juventusa Miralem Pjanić, a ako je suditi po Mundo Deportivu, Barca sada želi i fudbalera Borussije iz Dortmunda Raphaela Guerreira.

Odlični Portugalac igra zaista fantastično u dresu tima iz Dortmunda. Zaista je fenomenalan po lijevoj strani terena i privukao je pažnju Barcelone.

Katalonci nisu previše zadovoljni onim što im je donio Junior Firpo na ovoj poziciji. On će biti jedan od onih koje će Barcelona prodati ili zamijeniti, a rukovodstvo Barce će krenuti po 26-godišnjeg Portugalca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored Guerreira razmatra se nekoliko opcija za lijevu stranu terena. Tu su još Juan Bernat, Nicolas Tagliafico, Pervis Estupinian i Angelino, ali svakako da je portugaslki bek najveća želja.

Guerreiro je ugovorom s Borussijom vezan do 2023. godine i njegovo dovođenje bit će poprilično težak zadatak.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi