10

Komentari (10)

Zulfikar
Ako Bog da da ispadnu u segundu zajedno sa Realom...
Saray
Moj Pjanke, jedina ti je šansa da vratiš iznos prvobitne plate i da ih natjeraš da te prodaju do ljeta....
MaDaj
Cekaj malo... kako je moguce da Barca i Real posluju sa ovolikim dugom a sve uredu od strane FFP-a? Mislim nema smisla da klubovi poput PSG i Citija su konstantno na meti nekih istrazivanja vezanih za lovu... dok giganti tipa Barca i Real mogu da posluju sa 1,4 milijarde duga ???
emial766
Cekaj malo otkud Real u ovoj prici??? Polupi si loncice totalno
ubnt
Real je tipe poslovao sa dobitkom prošle godine . Sve je tip top . A katalonci zadnjih 10 godina pokušali nešto sto nisu mogli 100 godina . Real je Real !
Zmiugaloma
Ovo bi trebalo katanac staviti... Pa ovako poslovno los nije ni u mene mi Zeljo ... Ne shvatam za sat sluzi finansijski fair play kad ga niko ne postuje, Palermo npr zbog 30 aura u 17u ligu a Barca s ovolikim dugom u LŠ....?! Kako?!
MaDaj
@emial766 U Junu prosle godine Real Madrid je trazio kredit od 100 miliona Eura da bih pokrio plate igraca... 50 miliona od "Caixa" banke i ostalih 50 od Santander, Bankia i BBVA. Barcelona je posudila 120 od malte ne istih banki..... Sve to uz Vladu Spanije kao kreditora u slucaju da klubovi nemogu isplatiti.....
MaDaj
Zaboravio sam dodati da Bruto dug reala se podigao sa €174 miliona na negdje oko €409 miliona. Dok je neto dug (ili ti Bruto dug minus zalihe u blagajnoj) je porastao sa -€27 miliona (koliko su imali u blagajnoj) na oko €241 miliona koje trenutno duguju.... Cas ekonomije je zavrsen lol
emial766
Ma ti i tvoja ekonomija...eto mozda znas cifre neke ali izgleda me dovoljno. Svaka firma posluje sa pozajmjenim parama pa tako i Real ali svake godine odu u plus. Prihodi im rastu i dug se vraca regularno. Znaci posluju pozitivno ekonomista moj. Sto se tice od drzave love nisu eura uzeli dok je Barca uzimala. Mislim nebitna stvar nego lupas bezveze
MaDaj
hahaha, obozavam kad dajem ciste informacije, dok sve sto vi imate je "neznas ti nista"... za uzvrat... cuj svaka firma posluje sa pozajmljenim parama??? ti ozbiljan? kao prvo ,,,, ja mislim da svatko zna da je 99% fudbalskih timova na gubitku prosle godine ... to nije misljenje nego je cinjenica... takodje ako uposte pratis ekonomsku/finansijsku situaciju oko real madrida trebas da znas da oni rade absolutno isto sto i citi, barca itd.. samo sto se kod njih to zove "Kredit" ili ti posudba, dok ko citija to je "ilegalna finansijska inekcija".. Realov "kredit" koji pozajmljuju od recimo CaixaBank-a se nakon par godina oprosti i nikom nista... da dodam ... CaixaBank vam je officionalni sponzor od ja mislim 16'te/17'te... Buraz navijaj za koga zelis nije problem, medjutim budi normalan covijek, realov pozitivan ili negativan racun nema absolutno nista sa tobom ili mnom... Ja im mogu cestitati na pametnom poslovanju i ignorisanju Eufinih pravila... Ziv ti meni bio, i dabogda ti real pobjedio sta god ti pozelio :)
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.