Mnoge stvari isplivale na površinu: Barcelona se nalazi u nevjerovatnoj krizi
FOTO: EPA

Dug sve veći

Mnoge stvari isplivale na površinu: Barcelona se nalazi u nevjerovatnoj krizi

H. Zilić

U fudbalskom gigantu iz Katalonije, Barceloni, nije najbolje stanje i to je svima jasno.

Rezultatski je to daleko od Barce na kakvu smo navikli, a klub drma i finansijska kriza.

U 2020. godini, klub je povećao dug za skoro 50%, tačnije 48%, a u ovu dubiozu klub je najviše ušao radi pandemije koronavirusa.

Ukupan dug Barcelone iznosi nevjerovatnih 1,4 milijarde eura. Ovdje je ubrojano sve, sponzori, igrači, oprema, porez...

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ko god naslijedi Josepa Mariju Bartomeua, izvjesno je da će imati pune ruke posla da klub vrati na finasijsku površinu, a Barca se mora oporavljati i na dva kolosijeka, jer navijači su sve nezadovoljniji onim što njihovi fudbaleri prikazuju na terenu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Cekaj malo... kako je moguce da Barca i Real posluju sa ovolikim dugom a sve uredu od strane FFP-a? Mislim nema smisla da klubovi poput PSG i Citija su konstantno na meti nekih istrazivanja vezanih za lovu... dok giganti tipa Barca i Real mogu da posluju sa 1,4 milijarde duga ???
8 6
Saray
Moj Pjanke, jedina ti je šansa da vratiš iznos prvobitne plate i da ih natjeraš da te prodaju do ljeta....
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi