Joao Felix i Raphinha izveli magiju kojom je Barcelona večeras uspjela da sruši Las Palmas

Katalonci slavili sa 1:0

Joao Felix i Raphinha izveli magiju kojom je Barcelona večeras uspjela da sruši Las Palmas

Endin Čaušević

Barcelona je večeras na svom terenu pobijedili Las Palmas sa minimalnih 1:0 u meču 30. kola španske La Lige, a junak je bio Raphinha koji je postigao jedini pogodak na utakmici.

Katalonski klub je imao ulogu favorita, ali je dosta teže od očekivanog uspio da slavi na Montjuicu iako je Las Palmas već od 24. minute utakmice igrao sa igračem manje.

Barcelona je uspjela u 19. minuti da povede sa 1:0 kada je Raphinha zatresao mrežu gostiju, ali na iznenađenje svih na stadionu pogodak brazilskog reprezentativca poništen je zbog ofsajda.

Iako je sporni pas bio upućen Lewandowskom koji je bio u duelu s defanzivcem Las Palmasa od kojeg se lopta odbila do Raphinhe, na kraju je odlučeno da to nije bio početak nove akcije i da je kod spornog pasa Brazilac bio u dubokom ofsajdu.

No, samo pet minuta kasnije situacija za Las Palmas postala je još teža jer su gosti ostali s igračem manje.

Oglasi

Direktan crveni karton dobio je golman Alvaro Valles koji je "pokosio" Raphinhu van kaznenog prostora dok je on išao sam na gol Las Palmasa, a sudija mu je bez dileme pokazao put ka svlačionici.

Iako je Barca imala igrača više mučila se da dođe do prilike gosti su se odlično branili i u prvom poluvremenu uspjeli su da sačuvaju svoju mrežu.

U nastavku meča Xavi pravi nekoliko promjena što je dalo rezultat. Na teren je poslao u 56. minuti Felixa, a Portugalac mu se odužio za to samo tri minute kasnije.

Naime, u 59. minuti Joao Felix je upisao nevjerovatnu asistenciju kada je dugom loptom pronašao Raphinhu koji glavom matira golmana gostiju za 1:0, te je ovaj put pogodak Brazilca bio regularan i priznat.

Fantastičnu akciju i pogodak Raphinhe za pobjedu Barcelone nad Las Palmasom možete POGLEDATI OVDJE.

Barcelona je sve mogla da riješi u 78. minuti. Gundogan i Kounde odlično kombinuju, Francuz s desne strane šalje loptu u peterac, a sa svega nekoliko metara usamljeni Felix umjesto u mrežu loptu šalje u prečku gostiju, te je ostalo 1:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na svu sreću Las Palmas nije kaznio Barcelonu za ovaj nevjerovatan promašaj, te je na kraju rezultat ostao 1:0 u korist domaćeg tima.

Barcelona je druga na tabeli sa 67 bodova i ima pet bodova manje, ali i utakmicu više u odnosu na lidera Real Madrid koji sutra igra na svom terenu protiv Athletic Bilbaa. Las Palmas je na 12. mjestu sa 37 bodova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiGenije
Ponovo guranje i smiješan crveni. Inače ne bi ni bod uzeli..
2 2
user1620593935
Barci opet ponistili cist gol. Vjerovatno 10i cist gol ove sezone. Svake godine namjestaju da Real osvoji. Fuj
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi