Niko na svijetu ne vjeruje kakav gol je poništen Barceloni: Kako je moguće da je ovo ofsajd?

Svi se pitaju da li su Katalonci oštećeni

Niko na svijetu ne vjeruje kakav gol je poništen Barceloni: Kako je moguće da je ovo ofsajd?

Endin Čaušević

Barcelona i Las Palmas igraju trenutno utakmicu 30. kola španske La Lige, a prvo poluvrijeme obilježila je nevjerovatna sudijska odluka jer mnogi smatraju da je Kataloncima poništen čist pogodak, ali pravila govore drugačije.

Katalonski tim je bolje otvorio večerašnju utakmicu na Montjuicu, te je nakon nekoliko dobrih napada u 19. minuti Barcelona uspjela da povede sa 1:0.

Mrežu Las Palmasa zatresao je Raphinha koji je natrčao na odbijenu loptu nakon duela Lewandowskog i jednog defanzivca gostiju, te ju je poslao u mrežu za vodstvo Barcelone.

Brazilac je sa saigračima proslavio pogodak, ali potom je uslijedio šok na tribinama kada je glavni sudija Ferrer dobio poziv iz VAR sobe.

Naime, na kraju je odlučeno da pogodak Barcelone neće biti priznat i da se isti poništava zbog ofsajda što nikome nije bilo jasno zašto.

Sudije su odlučile da je Raphinha bio u ofsajdu iako je svima bilo jasno da su Lewandowski igrač Las Palmasa bili najbliži golmanu gostiju i imali kontakt s loptom prije nego što je ona došla do Brazilca.

Oglasi

No, sudija je prema mišljenju mnogih donio kontroverznu odluku da je Raphinha bio u ofsajdu kod dodavanja Lewandowskom što jeste činjenica, ali to nije bio zadnji kontakt s loptom.

Kada je igrač Las Palmasa udario loptu Raphinha je bio barem metar iza njega, ali gol je svejedno poništen i mnogi su sigurni da je Barcelona u ovoj diskutabilnoj odluci žestoko oštećenja.

No, stiglo je i objašnjenje zašto je gol poništen. Naime, kod upućene lopte Lewandowskom u očitom ofsajdu bio je Raphinha, ali iako nije lopta išla njemu signaliziran je ofsajd jer je defanzivac Las Palmasa jedini igrao loptom nakon toga što se ne smatra početkom nove akcije, te se navodi da je Brazilac bio u ofsajdu.

Iako Raphinha nije imao nikakve veze s pasom upućenom Lewandowskom, te su Poljak i igrač Las Palmasa bili u duelu na kraju je signaliziran ofsajd jer nije bilo početka nove akcije, a u istoj je Brazilac bio u očitom ofsajdu i "povlaštenoj" poziciji, te je zbog toga gol poništen iako to pravilo mnogima nije uopšte bilo jasno.

Oglasi

Sporni trenutak s meča Barcelone i Las Palmasa možete POGLEDATI OVDJE. Naravno, krenula je i lavina komentara na društvenim mrežama jer malo ko može da povjeruje da su sudije poništile ovaj pogodak.

[twitter]https://twitter.com/hazfcb_/status/1774172614019141986[/twitter]

Potražite više informacija na temu La Liga:

Las Palmas je ubrzo nakon toga ostao s igračem manje jer je golman Alvaro Valles dobio direktan crveni karton kada je žestoko faulirao upravo Raphinhu.

Taj detalj meča možete pogledati na OVOM LINKU.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Za barcu možemo reči samo: Odkad je Var,nema pobjeda...nema sudije,nema bodova...sad se vidi,na koji "benzin" su išli 10 godina
1 1
Mirsad1705
Znam da se ponavljam, ali to je istina i nije me briga ako se i ponavljam. Svugdje u svijetu VAR je skraćenica za Video Assistant Refree, a u Španskoj ligi je to Video Assistant Real. Bruka i sramota šta je ovaj sudija večeras sudio. Samo jedan detalj je dovoljan da se opiše krađa sudija tokom čitave utakmice - prekršaj na Lamin Jamalu, kada ga igrač Las Palmasa povlači za dres i ruši i umjesto da dobije žuti karton zbog toga, sudija odmahuje rukom i ne svira ni faul! Ali je zato dao 5 žutih kartona Barsi, jedan od njih, kao slučajno Levandovskom navodno radi sporog izlaska sa terena, a zna se da će zbog tog kartona Levandovski pauzirati na sljedećem gostovanju Barselone. Fuj!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi