"Pesimističan sam, mislim da će nas Messi napustiti"

Jedan od kandidata za predsjednika Barcelone

"Pesimističan sam, mislim da će nas Messi napustiti"

Edmir Škorić

Budućnost Lionela Messija je još uvijek neizvjesna, a u Barceloni su u strahu da Argentinac uskoro odlazi.

Želio je kapiten da napusti Barcelonu i ljetos, ali je na kraju ostao, a od 1. januara ove godine ima mogućnost da pregovara sa ostalim klubovima i da možda potpiše predugovor s nekom od ekipa.

Ono što je sigurno, u Barceloni vlada panika, a predsjednički kandidati uglavnom "kupuju" glasove tako što najavljuju ostanak Messija ukoliko pobijede 24. januara i postanu predsjednik kluba.

Takav pak nije Agusti Benedito, još jedan od kandidata za predsjednika Barcelone, koji smatra da će Messi napustiti klub.

"Ostanak Messija bi bila najbolja vijest za klub, ali nisa previše optimističan. Volio bih da je Messi nedavno u svom intervjuu rekao da mu je želja da ostane u klubu, ali nije i sada moramo da čekamo, strepimo i da vidimo šta će se dogoditi", rekao je Benedito, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Istina je da sam pesimističan, morate imatu na umu da je u avgustu rekao da želi da ode nakon 20 godina igranja u Barceloni. Mislim da će nas ostaviti na kraju sezone. Istina je da bi bilo važno za Barcelonu da ostane, on razumije kakve će biti sljedeće dvije godine ukoliko nas napusti".

"Ovdje je već 20 godina, navijač je Barcelone i mislim da je osjetljiv na situaciju", poručuje Benedito, koji se nada ipak da će Argentinac ostati vjeran do kraja katalonskom ponosu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rabodimis
Ovaj ko Esmeralda.. svaki dan ide nova epizoda, dramaticno do pm..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi