Počela čistka u svlačionici Barcelone: Klub saopštio trojici igrača da će napustiti Camp Nou

Xavi ne računa na njih

Počela čistka u svlačionici Barcelone: Klub saopštio trojici igrača da će napustiti Camp Nou

E. Čaušević

Barcelona će ovog ljeta sigurno napraviti velike promjene u igračkom kadru, a Xavi Hernandez je pojedine igrače već otpisao.

Jasno je da su Barceloni potrebne velike promjene jer u igračkom kadru imao dosta igrača na koje Xavi uopšte ne računa i klub će ih se pokušati riješiti na sve načine kako bi uspjeli na kraju dovesti potrebna pojačanja.

Xavi sa svim igračima ima jako dobar odnos jer je prema svima maksimalno iskren. Već sada je trener Barcelone odlučio koji igrači mu neće trebati u novoj sezoni, ali sta otpisanih je zaista duga.

Španski mediji objavili su jutros da su čelnici kluba već krenuli u akciju kada je u pitanju čišćenje igračkog kadra, te su počeli igračima na koje Xavi ne računa već da saopštavaju da će napustiti klub.

Kako je objavio Mundo Deportivo katalonski klub je već trojici igrača saopštio da ovog ljeta neće ostati u Barceloni, a u pitanju su Adama Traore, Luuk de Jong i Martin Braithwaite.

Adama i De Jong će se vratiti u svoje klubove jer im ističe posudba i Barca neće otkupiti njihove ugovore, dok će Braithwaite biti prodan jer već ima nekoliko klubova koji su za njega zainteresovani.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jasno je da oni neće biti jedini koji će napustiti klub, ali ovo je pokazatelj da je Barcelona krenula u akciju i žele što prije da otpisanim igračima kažu kako stvari stoje da i sami mogu tražiti nove klubove.

Na ovoj listi će se gotovo sigurno još naći Samuel Umtiti, Clement Lenglet, Riqui Puig, Oscar Mingueza, Neto, Sergino Dest...

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1651398816
Zao mi je luuka de jonga zatosto je ostavljao srce na terenu
3 0
Lud
.., Miralem Pjanić... slobodno napišite!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi