United Barci za veznjaka nudi čak trojicu nogometaša, jedan od njih je Harry Maguire

Ten Hag želi De Jonga

United Barci za veznjaka nudi čak trojicu nogometaša, jedan od njih je Harry Maguire

E. Škorić

Nizozemski stručnjak Erik ten Hag od ljeta će voditi Manchester United i njegova je želja da u timu ima Frenkiea de Jonga.

Ten Hag i De Jong su izvanredno sarađivali u Ajaxu, ali je mladi veznjak prešao u Barcelonu, a sada bi se sa bivšim trenerom mogao udružiti na Old Traffordu.

Poznato je da će United ostati bez niza igrača u veznom redu kao što su Nemanja Matić, Juan Mata i po svemu sudeći Paul Pogba, pa će dovođenje veznjaka biti jedan od prioriteta za upravu slavnog tima sa Old Trafforda.

Postoji niz igrača koji se već sada povezuju sa Unitedom, a Ten Hag bi navodno prije svih De Jonga i pokušat će da ga dovede. U Manchesteru su svjesni da to neće biti nimalo lagano, pošto je De Jong u planovima Xavija, ali spremni su Kataloncima Englezi dati u zamjenu čak trojicu nogometaša.

Poznati španski novinar Gerard Romero tvrdi da je stoper Harry Maguire jedan od onih koje United nudi Barceloni. Engleski reprezentativac je kapiten Uniteda, ali je trenutno preselio na klupu nakon niza grešaka.

Maguire je izdržao tešku sezonu na Old Traffordu (a ko nije?) i njegovi nastupi u odbrani bili su pod intenzivnim ispitivanjem, ali smatra se i dalje dovoljno kvalitetnim da bi zaigrao u odbrani Barcelone.

Marcus Rashford je još jedan igrač za kojeg se vjeruje da bi United mogao predložiti Barceloni sa ciljem da dovede De Jonga, a u opticaju su i igrači poput Alexa Tellesa i Scotta McTominayja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Maguire se pridružio Unitedu prije tri godine iz Leicester Cityja u ugovoru vrijednom 80 miliona funti. Unatoč impresivnom nastupu za Englesku na Euru 2020. prošlog ljeta, imao je tešku sezonu u kojoj je United ostao bez trofeja, ali i bez plasmana u Ligu prvaka.

Trenutno se ekipa bori za plasman u Evropsku ligu, kako bi izbjegla igranje u Konferencijskoj ligi, što bi bilo ispod časti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hake
Kakva bi ovo prevara bila aaaaaa
3 0
elvir_86
Maguire je bolje da se oprosti od fusbala .. hem sramoti sebe hem ManUtd i klubove gdje bi igrao ...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije