Barcelona i Liverpool spremaju razmjenu igrača: Deco misli samo o tome, sada čeka odgovor

I ovog ljeta moraju eksperimetisati oko dovođenja pojačanja

Barcelona i Liverpool spremaju razmjenu igrača: Deco misli samo o tome, sada čeka odgovor

Endin Čaušević

U Barceloni pokušavaju na sve načine da ovog ljeta pojačaju ekipu, ali zbog finansijskih problema kojima muku muče već nekoliko godina to neće biti nimalo jednostavno. Deco želi da uradi što bolji posao, a sada mu je cilj da s čelnicima Liverpoola pokuša dogovoriti razmjenu igrača koja i nije toliko nemoguća misija.

Prelazni rokovi su već nekoliko godina najizazovniji dio godine za čelnike Barcelone jer finansijska situacija, odnosno dozvoljeni budžet za pojačanja i plate igrača stvara ozbiljan problem za dovođenje novih pojačanja.

Jasno je da je Barcelona itekako limitirana zbog čega se očekuje da će i ovog ljeta morati da se riješi nekoliko prvotimaca kako bi oslobodili mjesto za dovođenje novih igrača u ovaj klub.

Sportski direktor Deco će ovog ljeta imati nevjerovatan izazov da pokuša pojačati ekipu u odnosu na proteklu sezonu jer navijači žele da Barca bude konkurentna u borbi za trofeje, ali trenutno situacija nije previše obećavajuća.

I ovog ljeta će Joan Laporta i društvo morati da improviziraju kada su pojačanja u pitanju. Za svako novo pojačanje mora se napraviti mjesto u budžetu za plate što je trenutno u Barceloni najveći problem.

No, Deco ne dopušta da ga to previše pokoleba i kako pišu španski mediji na sve načine pokušava pronaći rješenje za dovođenje novih pojačanja.

Oglasi

Trenutno prvi na listi želja je Luis Diaz koji bi mogao ovog ljeta napustiti Liverpool i ranije nije krio da bi upravo u dresu Barcelone volio nastaviti karijeru. Deco to želi iskoristiti jer zna da su otvorena vrata za pregovore, ali isto tako mora voditi računa o finansijskoj situaciji u klubu.

Zbog toga Deco pokušava jednim potezom da riješi dva problema. Naime, on je pripremio ponudu za Liverpool, te se nada da klubovi mogu dogovoriti razmjenu igrača što bi za Barcelonu bio najbolji mogući ishod.

Barcelona je spremna da ponudi Raphinhu za Diaza i na taj način ne bi morali izdvajati novac za obeštećenje, a razmjenom igrača riješen bi bio i budžet oko plata jer bi Kolumbijac samo došao umjesto Brazilca.

U Liverpoolu su svjesni da Diaz želi da ide u Barcelonu, a činjenica da bi mogli dobiti Raphinhu kao dio dogovora uopšte im ne zvuči loše.

Oglasi

Iako je Raphinha bio ponajbolji igrač Barcelone prošle sezone u klubu su spremni da ga puste jer na njegovoj poziciji imaju Laminea Yamala. Cilj je da se pojača pozicija lijevog krila gdje se Raphinha ne snalazi najbolje, a upravo na toj poziciji igra Diaz.

Deco je ovaj posao stavio kao prioritet u narednim sedmicama i ne izgleda toliko nemoguće da Barcelona i Liverpool zaista dogovore razmjenu igrača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Redsi znaju da bi Raphinha sigurno bio pojačanje i ne bi mu bila potrebna adaptacija na Premiership s obzirom da je prije dolaska u Barcelonu s dosta uspjeha igrao u dresu Leeds Uniteda.

Inače, Raphinha je ove sezone na 37 utakmica u svim takmičenjima dao deset golova i dodao 13 asistencija. Diaz je s druge strane za Liverpool upisao 51 nastup, dao je 13 golova i imao još pet asistencija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Kakvi oni, katalonska sirotinja nema para svlačionicu da okreči...
1 0
user1708043381
Hahahahhahahahahahahhahahahahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi