Čovjek koji voli Barcelonu kao niko: Pep Guardiola na nevjerovatan način "počastio" Katalonce!

Dao zeleno svjetlo da prodaju Cancela i sam odredio cijenu

Čovjek koji voli Barcelonu kao niko: Pep Guardiola na nevjerovatan način "počastio" Katalonce!

Endin Čaušević

Joao Cancelo stigao je prošlog ljeta u Barcelonu na posudbu iz Manchester Cityja, te je ostavio poprilično dobar utisak. Katalonci su već davno odlučili da će učiniti sve da ga zadrže, a sada su Etihada dobili jasnu poruku koliko moraju da plate obeštećenje za Portugalca.

Cancelo je svojevremeno bio jedan od ponajboljih igrača u ekipi Manchester Cityja, ali nakon svađe s Pepom Guardiolom za njega više nije bilo mjesta na Etihadu.

Prvo je išao na posudbu u minhenski Bayern, a potom je prošlog ljeta stigao u Barcelonu. U katalonskom klubu je imao nekoliko dobrih nastupa i Xavi je poručio čelnicima kluba da učine sve kako bi zadržali Portugalca.

Iako u posljednje vrijeme nije u najboljoj formi zbog privatnih problema koji mu se dešavaju u Barceloni su i dalje odlučni da zadrže Cancela jer su svjesni da se radi o zaista odličnom igraču koji pokriva više pozicija na terenu.

Međutim, prošlog ljeta problem je bio što je Manchester City tražio 50 miliona eura za Cancela od klubova koji su htjeli da ga kupe što je novac koji Barca trenutno ne može da priušti, ali situacija se promijenila.

Mundo Deportivo objavio je jutros da su u Barceloni već neko vrijeme u pregovorima s Cityjem oko Cancela jer su željeli saznati koja će biti otkupna cijena ugovora ovog Portugalca.

Oglasi

S obzirom da Guardiola ne računa više na njega i ne želi da se Cancelo na ljeto vraća na Etihad u dogovoru s klubom odlučili su da itekako "počaste" Barcelonu u nadi da će katalonski klub pristati na ono što traže.

Naime, Manchester City je prepolovio cijenu za Cancela i poručili su čelnicima Barcelone da njegov ugovor mogu da otkupe za 25 miliona eura.

Navodi se da je upravo Guardiola odigrao ključnu ulogu u svemu i još jednom pokazao koliko voli Barcelonu. Svjestan je koliko Cancelo znači Kataloncima i upravo je on navodno rekao da se prepolovi cijena za Portugalca kako bi ga Barce mogla dovesti.

Mundo Deportivo navodi da su te informacije oduševile Joana Laportu i društvo i da je sve izglednije da će Cancelo ostati u Barceloni, te da će Katalonci uspjeti da otkupe njegov ugovor ovog ljeta.

Također, Barca i Cancelo već pregovaraju oko višegodišnjeg ugovora, te je i Portugalac jasno poručio da želi ostati u ovom klubu gdje je imao odličnu minutažu u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Cancelo je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 41 utakmice i uspio je dati četiri gola i upisati isto toliko asistencija.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amansio
Pa imaju jos njegovu plaću koja nije ispod 8 miliona
0 0
Amansio
On im ga suknu do bubrega
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi