Xavija su već "prekrižili" u Barceloni, Laporta pokušava dovesti trenera koji je oduševio Evropu

Moraju brzo da donesu odluku

Xavija su već "prekrižili" u Barceloni, Laporta pokušava dovesti trenera koji je oduševio Evropu

Endin Čaušević

Saga oko statusa Xavija Hernandeza u Barceloni još uvijek nije završena jer nije poznato da li će on voditi katalonski klub i naredne sezone. S Barcom se povezuje ponovo nekoliko trenera, a navodno Joan Laporta već ima svog favorita.

Xavi je početkom godine saopštio da napušta Barcelonu na kraju sezone što je bilo veliko iznenađenje za sve u klubu, ali je poručio da jednostavno pritisak koji osjeća više ne želi da trpi.

Međutim, nakon razgovora s čelnicima kluba i poruka navijača koji žele da Xavi ostane trener Barcelone on se predosmilio što je nedavno potvrdio, te je poručio da će i iduće sezone voditi ovaj tim.

No, potom je došlo do neočekivanog preokreta. Kao grom iz vedra neba pojavile su se špekulacije da će Xavi dobiti otkaz na kraju sezone zbog onoga što je javno govorio o klubu, te se žalio kako Barcelona ne može dovesti zvučna pojačanja zbog finansijskih problema.

Takav javni istup nije se svidio Laporti i njegovim saradnicima koji su to itekako zamjerili Xaviju, a navodno predsjednik Blaugrane odlučio je da ipak potraži novog trenera.

S Barcelonom su se prethodnih dana najviše povezivali Hansi Flick, Thomas Tuchel i Rafael Marquez, a katalonski Sport tvrdio da pored njih trojice Laporta ima novog favorita.

Oglasi

U pitanju je nekadašnji veznjak katalonskog kluba Thiago Motta koji radi fantastičan posao na klupi Bologne s kojom je izborio plasman u Ligu prvaka ove sezone što je najprijatnije iznenađenje u Ligama petice.

Motta je zbog toga na meti nekoliko klubova i mnogi ga već vide kao novog trenera Juventusa, no navodno u priču se uključila i Barcelona jer je Laporta oduševljen fudbalom i igrom koju gaji Motta, te bi ga rado vidio na klupi Katalonaca.

Sport piše da je Laporta još prije nekoliko sedmica kontaktirao Mottu dok se Xavi nije predomislio oko odlaska iz kluba i tada je dobio potvrdan odgovor od trenera Bologne da je zainteresovan za dolazak u Barcu.

Ono što posebno ide u prilog jeste činjenica da će Motta na ljeto biti slobodan jer mu ističe ugovor s Bolognom što mnogi klubovi pokušavaju da iskoriste.

Oglasi

Juventus je jedini konkretan i ponudio je već Motti ugovor, ali on nije još uvijek odgovorio. Također, u Bologni žele da ostane i nastave bajku s ovim trenerom, a on je poručio da će konačnu odluku donijeti u narednim sedmicama.

Motta je Laportin favorit, a s druge strane Deco "gura" više Marqueza. U slučaju da Xavi dobije otkaz čini se da je jasno da će se birati upravo između njih dvojice, ali Barcelona neće imati još mnogo vremena za odluku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Juventusu pokušavaju što prije da završe dolazak Motte i ukoliko Laporta želi ovog trenera morat će uskoro da reaguje.

Motta je u Bolognu došao na ljeto 2022. godine i napravio potpunu revoluciju ovog tima. Prije toga trenirao je Genovu i Speziju, a trenersku karijeru počeo je u PSG-u gdje je vodio juniorsku ekipu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Guber
Gdje nalazite ove tračeve? Zar nije on novi trener Juventusa?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi