Svi hvale Bellinghama, samo legenda Barce kritikuje: "Šta je osvojio? Ništa..."
Englez (20) smatra se budućim osvajačem Zlatne lopte, jedan je od kandidata za istu već naredne godine, ali tek treba da osvoji velike trofeje sa Kraljevima (Foto: EPA)

Ljubomora ili nešto drugo?

Svi hvale Bellinghama, samo legenda Barce kritikuje: "Šta je osvojio? Ništa..."

Edmir Škorić

Nekadašnji fudbaler Barcelone Hristo Stoičkov ima riječi hvale kada je Jude Bellingham u pitanju i njegov fudbalski talenat, ali smatra da nije zaslužio nagradu koju je nedavno dobio.

Stoičkov je igrao za Barcelonu od 1990. do 1997. goidine i osvajač je Zlatne lopte 1994. godine. On je dao intervju za italijanski Tuttosport, te je kritikovao nagradu Golden Boy za 2023. godinu, pošto smatra da istu nije trebao dobiti mladi veznjak Real Madrida.

Na pitanje da li se slaže sa 50 članova žirija Tuttosporta koji su glasali za Bellinghama, legendarni Bugarin je odgovorio kratko i jasno - ne.

Potom je objasnio odluku te kazao da engleski reprezentativac ništa nije osvojio onda kada je nagrada dodijeljena.

"Ne osporavam Bellinghamovu vrijednost, on je jedan od najjačih talenata na svijetu: ima puno klase i puno mozga. Za mene je on mješavina između Laudrupa, Kake i prvog Pogbe. Budućnost je njegova. Borit će se s Mbappeom i Haalandom za sljedeću Zlatnu loptu, ali volio bih znati šta je osvojio 2023. između Borussije Dortmund i Real Madrida? Ništa...", objasnio je 57-godišnji bugarski bivši napadač.

Oglasi

"Kakav su uspjeh Realu donijeli svi ovi golovi Bellinghama? Znate dobro šta bi moj prijatelj Mourinho rekao o 'titulama'... Hoćemo li onda o tome kako je Bellingham završio Bundesligu? Borussia Dortmund je 90 minuta do kraja prvenstva imala dva boda prednosti ispred Bayerna. Igrali su kod kuće protiv Mainza, a Bavarci su bili u Kölnu. Šta se dogodilo pet minuta do kraja? Tuchel je uveo Musiala koji je u posljednjoj dionici zabio 3:2 za Bayern, dok Borussia nije uspjela da zabije gol Mainzu", prepričao je dešavanja s kraja prošle bundesligaške sezone Stoičkov.

Musiala ili Balde prije Bellinghama

Stoičkov je zatimr rekao da su nagradu Golden Boy trebali dobiti ili Musiala iz Bayeran ili Balde iz Barcelone.

Lamine Yamal je veliki potencijal, ali Stoičkov vjeruje da treba još taktički da napreduje (Foto: EPA)

Hristo Stoičkov također je imao riječi za Laminea Yamala, 18-godišnjeg talenta Barcelone: ​​"Ponekad je nezaustavljiv u svom driblingu. Ali mora dosta taktički rasti. Ako ga se udupla, postaje tvrdoglav s loptom."

Bugarski napadač smatra da bi Lamine Yamal "trebao trenera poput Johana Cruyffa da mu pomogne u sazrijevanju. Ali danas nema Cruyffa".

Njegovi komentari možda se neće dopasti jednima ili drugima, ali Bugarin je oduvijek važio za čovjeka koji govori isključivo ono što u datom trenutku misli.

Potražite više informacija na temu La Liga:

A što se tiče Bellinghama, on ove sezone zaista igra nevjerovatno, pa je već dao 13 golova na 14 utakmica u dresu Reala, a pritom imajte u obziru da nije napadač već igrač veznog reda. Nakon što će se večeras završiti kvalifikacije za Euro, vraćamo se klupskom fudbalu, a Bellinghamov Real igrat će protiv Cadiza za vikend.

Bellingham će biti jedna od zvijezda Evropskog prvenstva 2024. u Njemačkoj, s obzirom na to da će predstavljati Englesku koja se bez većih problema kvalifikovala na turnir.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bavarac88
Covjek rekao istinu.. ovo je ukradeno bas musiali koji je u svemu bio bolji od njega.Ali prelaskom u real ovom su glasovi skočili kao i obično sto se favorizuju igrači Reala.Dali su mu glasove na osnovu ove sezone a ne za prošlu kao što je trebalo
0 4
ubnt
Sve i jedna generacija barcelone je isfrustrirana Realom. Ali baš svaka. Toliko duševne boli im je nanio Real da i pred smrt osjećaju samo očaj i mržnju. Čak i najveća generacija sa messijem je ostala kratka. Jer nekoliko igrača Reala u vrijeme te generacije ima isto Liga prvaka koliko i barcelona u svojoj historiji. Očaj, plač, pa čak i plaćanje sudija ne pomažu.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi