Doktor šuti o Neymaru i 'savršenoj prevari' u najvećem transferu ikad
Foto - EPA

Došao je s uništenim stopalom

Doktor šuti o Neymaru i 'savršenoj prevari' u najvećem transferu ikad

Midhat Šljivak

Brazilac Neymar još uvijek je vlasnik najvećeg transfera svih vremena. Za njega je francuski PSG u ljeto 2017. godine Barceloni izdvojio 222 miliona eura i ovaj rekord u svijetu fudbala još nije oboren. Ipak, čini se kako je Barca odigrala vrhunski potez jer je Brazilca u Pariz poslala povrijeđenog i s povredom zbog koje su se nizale brojne druge u narednim godinama.

Neymar je 2017. godine stigao u PSG kao veliko pojačanje. Porušeni su svi transfer rekordi jer je posao bio vrijedan 222 miliona eura, no čini se kako je Barcelona izvela vrhunski potez prodajom slavnog Brazilca.

Prema informacijama do kojih je došao francuski L'Equipe, Neymar je u Pariz 2017. godine stigao s ozbiljnom povredom - frakturom kosti u desnom stopalu.

Nekim čudom to u Parizu nisu otkrili i previd ih je skupo koštao. Neymarove povrede su se potom nizale iz godine u godinu, a posebno je na udaru bila upravo metatarzalna kost koju je često lomio.

Ljekar Eric Rolland zbog ljekarskog kodeksa nije želio govoriti o ovoj temi, te je zatvorio vrata bilo kakvoj priči na ovu temu za francuske medije.

Oglasi

Neymar je u februaru 2018. i januaru 2019. godine dva puta lomio istu kost. Frakture su nastajale od običnih duela s rivalima, te da je vjerovatno problem poticao upravo od povrede s kojom je došao u klub.

Mnogi vjeruju da je u svemu najviše profitirala Barca. Riješili su se Katalonci 'staklenog' i skupog fudbalera kojeg su poslali u Pariz i to za rekordnu cifru, te su izveli 'savršenu prevaru'.

Brazilac se nije proslavio u PSG-u. Imao je česte obračune s navijačima koji su na kraju jedva dočekali da mu vide leđa u ljeto ove godine.

U dresu francuskog PSG-a brazilski ofanzivac je odigrao 173 utakmica i ostvario je učinak od 118 golova i 77 asistencija.

Oglasi

Neymarov problem sa stopalom je razlog što ga smatraju glumcem

Neymara ljubitelji fudbala često smatraju glumcem zbog žestokih reakcija koje ima nakon duela s protivnicima.

Brazilski fudbaler je znao pretjerati u određenim trenucima, no razlog što je često više ležao od drugih je stopalo koje je odavno uništeno.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

On navodno ima ozbiljne bolove i svaki udarac kojeg dobije za njega je mnogo jači nego za bilo kojeg drugog fudbalera. O tom je prije nekoliko godina govorio nekadašnji pomoćni trener PSG-a Zsolt Low.

"Neymar ima nevjerojatno osjetljiva stopala. Kad god ga udare, osjeća ekstremnu bol", rekao je Low.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1698060967
Kaze nije se proslavio…??118 gol u 173 tekme i 70 ak asista…svasta ,ja budaletina majko moja mila..
0 0
Fele
Još da su znali kako treba potrošiti te pare
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi