Sve samo da Messi ostane: Barcelona bi naredne sezone mogla imati paklenu ekipu

Cilj su im igrači kojima ističu ugovori

Sve samo da Messi ostane: Barcelona bi naredne sezone mogla imati paklenu ekipu

Endin Čaušević

U Barceloni nestrpljivo čekaju kraj ove sezone kada će Lionel Messi saopštiti da li će ostati u klubu ili će sreću potražiti negdje drugo.

Naime, Messi ima ugovor s Barcelonom do kraja ove sezone i imat će opciju da bez ikakvog obeštećenja napusti Camp Nou na ljeto. Prošle godine Messi je htio da ide, ali mu klub to nije dopustio i navijači se nadaju da će se Argentinac predomisliti.

No, dosta toga zavisi od činjenica ko će biti novi predsjednik kluba. Predsjednički izbori će se održati 7. marta, a favorit je Joan Laporta s kojim je Messi u odličnim odnosima.

Navijači se nadaju da će to biti odlična stvar i da Laporta može nagovoriti Messija da ostane. Međutim, jasno je da Messi želi da ima ekipu s kojom može da se bori za sve trofeje što trenutno čini se nije slučaj.

Barcelona će na ljeto morati dovesti nekoliko novih igrača i napraviti ekipu zbog koje Messiju vrijedi da ostane u klubu. Madridska Marca danas je objavila kako bi sastav Barce mogao izgledati naredne sezone, a cilj su im igrači kojima na ljeto ističu ugovori.

Na listi mogućih pojačanja su Sergio Aguero, Georginio Wijnaldum, Eric Garcia, Pau Torres i Jose Gaja. Skoro svim ovim igračima na ljeto ističu ugovori što je odlična šansa za Barcu da ih dovede bez ikakvog obeštećenja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ukoliko oni dođu na Camp Nou onda će to sigurno biti respektabilna ekipa uz igrače koje trenutno čine ekipu Barcelone.

Mogući sastav Barcelona za narednu sezonu: Ter Stegen, Dest (Mingueza), Pique (Araujo), Garcia (Pau Torres), Jordi Alba (Gaja), Wijnaldum (Busquets), De Jong (Pjanić), Pedri (Riqui Puig), Messi (Trincao), Dembele (Ansu Fati), Aguero (Griezmann.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

malezija
Pjanić u zagradi, neće on to, njegova destinacija je Italija a možda i Engleska
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi