Barcelona može dovesti Williana bez obeštećenja, ali to neće uraditi zbog poteza iz 2018. godine

Nisu mu to zaboravili

Barcelona može dovesti Williana bez obeštećenja, ali to neće uraditi zbog poteza iz 2018. godine

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Willian prije nekoliko dana potvrdio je da će na kraju ove sezone napustiti Chelsea.

Brazilcu ovog ljeta ističe ugovor s londonskim klubom i donio je odluku da neće produžiti saradnju. No, Willian je obećao da će ostati sve dok sezona ne bude završena jer je jasno da će biti produžena zbog pandemije koronavirusa.

Mnogi su odmah počeli špekulisati da će Willian karijeru sigurno nastaviti u dresu Barcelone koja ga je prethodnih sezona u nekoliko navrata pokušala dovesti, ali nisu uspjeli.

Katalonci sada mogu Williana dovesti bez obeštećenja, te Brazilac sigurno ne bi imao ništa protiv odlaska na Camp Nou. Međutim, katalonski Sport piše da Barcelona uopšte neće nuditi Willianu ugovor.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Čelnici Barcelone ljuti su na Williana jer ih je odbio na ljeto 2018. godine iako su načelo postili dogovor. Tada je Willian pristao na uslove ugovora s Kataloncima, ali je na kraju odbio ovaj transfer i ostao je u Chelseaju.

U Barceloni su to očito dobro zapamtili i odlučili su da uopšte neće ni kontaktirati Williana. Njihove glavne mete ovog ljeta će gotovo sigurno biti Lautaro Martinez i Neymar.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi