Barcelona nadmašila United: Semedo stiže na Nou Camp
Foto: EPA

Navodno je ponuda Barce prihvaćena

Barcelona nadmašila United: Semedo stiže na Nou Camp

Endin Čaušević

Barcelona je početkom ove sedmice zvanično predstavila Ernesta Valverdea kao novog trenera, te se katalonski klub odmah "bacio" na dovođenje novih igrača.

Nakon što su ekspresno pronašli zamjenu za Luisa Enriquea koji je napustio Nou Camp na kraju ove sezone prioritet čelnika Barcelone je sada dovođenje novih igrača. Valverde na listi želja ima nekoliko zanimljivih imena, a među njima je i igrač Benfice, Nelson Semedo.

Semedo igra na poziciji desnog beka što je Barceloni najveći problem od odlaska Danija Alvesa. Portugalski fudbaler se povezivao sa prelaskom u Manchester United i govorilo se da je engleski klub poslao ponudu za ovog 23-godišnjeg fudbalera.

No, portugalski mediji jutros su prenijeli da je Barcelona "pobijedila" United u utrci za Semeda, te da će ovaj igrač svoju karijeru nastaviti u katalonskoj ekipi.Navodno, Barca će za Semeda platiti oko 50 miliona eura iako ovaj igrač u ugovoru s Benficom ima otkupnu klauzulu od 80 miliona eura.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi