Valverde već naišao na prvi problem u Barceloni

Paco Alcacer ne želi da ide

Valverde već naišao na prvi problem u Barceloni

E. Škorić

Ernesto Valverde stigao je u Barcelonu i danas je kazao da želi katalonskom klubu donijeti trofeje u narednoj sezoni.

Po dolasku Valverdea, nekolicina igrača Barcelone je zabrinuta, svjesna da mora napustiti klub u narednom periodu. Među otpisanima su navodno Jordi Alba, Ivan Rakitić, Rafinha, Arda Turan i Paco Alcacer.

Za nabrojane igrače Barca planira da dobije 150 miliona eura, a na listi Valverdeovih želja su Ander Herrera, Steven N'Zonzi, Manu Trigueros, Aymeric Laporte, Gerard Deulofeu...

No, naravno da nisu svi zadovoljni Valverdeovim dolaskom i njegovim potrebama da promijeni igrački kadar. Navodno se Paco Alcacer prvi usprotivio novom treneru, te želi pod svaku cijenu da ostane u timu.

Paco se nije naigrao prošle sezone, ali vjeruje da i dalje zaslužuje šansu u slavnom klubu, dok Valverde očekuje da nekadašnji napadač Valencije ode. Paco je ljut, rekao je da ga ne zanima Valverdeovo mišljenje i da mu ovaj neće stati na put.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Katalonski mediji tvrde da je pred Valverdeom puno posla i da će morati poraditi na atmosferi u timu, a kako je pola tima već otpisao, ko zna kako će se situacija odvijati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi