Barcelona nakon pola godine prodaje Braithwaitea i čak će zaraditi dva miliona eura

Uspjeli su da se izvuku

Barcelona nakon pola godine prodaje Braithwaitea i čak će zaraditi dva miliona eura

E. Čaušević

Martin Braithwaite stigao je u Barcelonu u februaru iz Leganesa za 18 miliona eura.

Barca je dobila dozvolu tada od La Lige da van prelaznog roka dovede Braithwaitea jer su u međuvremenu zbog povreda ostali bez napadača. Ovaj Danac stigao je iz Leganesa, ali čini se da će nakon samo pola godine napustiti Camp Nou.

Ovaj 29-godišnjak je u La Ligi u dresu Barcelone upisao 11 mečeva i postigao je jedan gol. Mnogi su još u februaru govorili da je Barca dala previše novca za napadača koji nije kalibar za njih, ali čini se da će tu grešku popraviti.

Španski mediji pišu danas da će Barcelona gotovo sigurno prodati Danca ovog ljeta jer se očekuje da će dovesti zvučno pojačanje u napadu. Navodno, Braithwaite će karijeru nastaviti u Engleskoj i to u dresu West Hama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mundo Deportivo piše da je ovaj londonski klub ponudio 20 miliona eura za iskusnog napadača, te da će Barca na kraju čak i zaraditi dva miliona eura kada se sve uzme u obzir.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mele
2 miliona. pa velike pare su to. Dok Borusija zaradjuje 80 na Sancho i ostali..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi