Barcelona nakon preokreta osvojila Superkup Španije

Katalonci bolji od Seville

Barcelona nakon preokreta osvojila Superkup Španije

Teme:

Ekipa Barcelone osvojila je Superkup Španije nakon što je u večerašnjem finalu na Ibn Batouta stadionu u Maroku pobijedila Sevillu sa 2:1 nakon preokreta.

Bio je ovo prvi put da se susret Superkupa Španije igra u Maroku, a Barceloni je to donijelo sreću jer je uspjela da osvoji prvi trofej ove sezone.

Ipak, nije sve tako dobro počelo za Katalonce. Sevilla je povela nakon svega devet minuta, a strijelac je bio Sarabia. Ipak, Katalonci do poravnanja stižu tri minute prije kraja prvog poluvremena nakon što je pogodio Gerard Pique.

U drugom poluvremenu obje ekipe su imale po nekoliko dobrih šansi, ali je na kraju meča presudio fantastični gol Ousmanea Dembele sa oko 20-ak metara. Golman Seville Vaclik je dao sve od sebe, ali nije uspio da odbrani taj udarac.

Na kraju se ispostavilo da je to i odlučujući trenutak jer Sevilla u posljednjim minutama nije smogla snage da se vrati u susret.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Superkup Španije:

Barcelona - Sevilla 2: (Pique 42', Dembele 79' - Sarabia 9')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi