Nisu završili s transferima: Četiri vezna igrača na meti Barcelone

Koga će dovesti?

Nisu završili s transferima: Četiri vezna igrača na meti Barcelone

Endin Čaušević

Barcelona je ovog ljeta veoma aktivna na tržištu i navijači očekuju da će klub predstaviti barem još jedno zvučno pojačanje.

Katalonski klub će najvjerovatnije dovesti još jedno pojačanje u veznom redu nakon što su klub napustili Andres Iniesta, Paulinho i Andre Gomes. Jasno je da Ernesto Valverde ima na raspolaganju sjajne igrače na ovim pozicijama, ali španski stručnjak je odlučan da pojača konkurenciju.

Mundo Deportivo prenosi da se na meti Barcelone nalaze četiri veznjaka, te da će jedan od njih sigurno doći. Navodno, najbliži Barceloni je vezni igrač PSG-a, Adrien Rabiot, za kojeg je Barcelona pokazala veliki interes. Također, s Kataloncima se povezuje i mladi Frenkie De Jong koji je nada holandskog fudbala.

Katalonski portal je dodao da će se Barcelona fokusirati na Thiaga Alcantaru ukoliko ne uspio dovesti Rabiota ili De Jonga, a kao krajnju opciju navode bh. reprezentativca Miralema Pjanića. Ipak, iz Mundo Deportiva su poručili da je to gotovo nemoguće jer Barca ne želi platiti oko 80 miliona eura Juventusu za bh. veznjaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi