Barcelona našla pojačanje: Stiže igrač koji za malo novca jamči golove

Ništa od skupih pojačanja

Barcelona našla pojačanje: Stiže igrač koji za malo novca jamči golove

U redovima Barcelone intenzivno tragaju za novim napadačem. 

Iako će Luis Suarez igrati još neko vrijeme, upravo to razdoblje Katalonci žele iskoristiti kako bi doveli novog igrača koji bi najrpije igrao s njim i potom spremno dočekao njegovo povlačenje, a kandidata za poziciju u napadu je prilično mnogo.

Glavnu riječ vodi uprava, ali itekako se uvažava mišljenje Lionela Messija koji je postavio nekoliko 'uvjeta'. Messi na Nou Campu želi vidjeti iskusnog napadača ili mladog talenta, poput Luke Jovića iz Eintrachta, međutim uključivanje Reala i drugih velikana u utrku za njegov potpis će cijenu vinuti i preko 60 miliona eura, što je novac koji u Barceloni ne misle izdvajati.

Španci pišu kako je Barcelona pronašla puno jeftinijeg igrača, koji bi, doduše, predstavljao samo zamjenu Suarezu kada ovom ne ide najbolje. U pitanju je Christian Stuani, koji se i ljetos dovodio u vezu s Blaugranom, ali zbog želje da pomogne Gironi u borbi za opstanak odlučio je potpisati novi ugovor u koji je ugrađena otkupna klauzula od samo 15 miliona eura.

I ljetos ga željeli

Stuani bi za Barcelonu predstavljao igrača koji jamči golove za malo novaca, a samim tim bi dobili na vremenu da u miru traže pojačanja za budućnost. U ovoj sezoni Stuani je za Gironu postigao 13 pogodaka u 22 odigrane utakmice, što ga čini trećim strijelcem u ligi, odmah iza Messija i Suareza.

Da je i ljetos postojala ponuda Barcelone otkrio je Stuani prije nekoliko dana za španske medije, ne skrivavši da je bio ponosan što se njegovo ime povezuje s takvim klubom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Postojalo je interesovanje Barcelone za mene. Bio sam veoma ponosan zbog činjenice da se takav klub kao što je Barcelona interesuje za moje usluge, ali sam također veoma sretan što sam bio potpisao novi ugovor sa Gironom", kazao je 32-godišnji Stuani.

Prije nego što je došao u Barcelonu, Stuani je, podsjetimo, igrao za Espanyol, Racing Santanter, Levante, Albacete, Regginu, Middlesbrough i Danubio. Upisao je i 46 nastupa za reprezentaciju Urugvaja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi