Barcelona ne može priuštiti zvijezdu Tottenhama
Foto: EPA

Harry Kane nedostižan za Katalonce

Barcelona ne može priuštiti zvijezdu Tottenhama

Barcelona je tokom ljeta "očajnički" pokušavala realizovati transfer Philippea Coutinha iz Liverpoola, ali su Redsi odbijali sve ponude Katalonaca. Sada se čini da će Barca morati prihvatiti još jedan "poraz", s obzirom da nije u mogućnosti dovesti igrača koji je velika želja čelnika kluba, Harryja Kanea.

Naime, prema riječima španskog fudbalskog eksperta Guillema Balaguea, Barcelona jednostavno nema dovoljno novca za Harryja Kanea, iako bi vodeći ljudi Blaugrane, uključujući i trenera Ernesta Valverdea, bili presretni kada bi napadač Tottenhama stigao na Nou Camp.

"Barcelona neće ni pokušati dovesti Kanea. Za početak, oni ga ne mogu priuštiti. Ipak, sigurno je da će morati početi razmišljati o novom napadaču u predstojećim godinama", izjavio je Balegue za Sky Sports.

"On je napadač svjetske klase. Konstantno postiže golove u jednom od najboljih klubova u Engleskoj, ali narednog ljeta, a možda već i u januaru, Real Madrid će pokušati dovesti još jednog napadača da igra pored Benzeme i Ronalda", istakao je ugledni španski fudbalski analitičar, očigledno aludirajući da i Real želi Kanea, te da je u ovom trenutku bliži njegovom transferu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"U svakom slučaju, da li je iko pitao Kanea o tome? Iskreno vjerujem da će on ostati u Tottenhamu sve dok je Pochettino trener", dodao je na kraju Balague.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti