Barcelona ne želi izgubiti još jednog talenta: Novi ugovor i ogromna otkupna klauzula za Fatija
Ansu Fati je potpisao ugovor do 2022. godine

Katalonci su se željali dodatno "osigurati"

Barcelona ne želi izgubiti još jednog talenta: Novi ugovor i ogromna otkupna klauzula za Fatija

S. Pašalić

Barcelona je jučer ostala bez najvećeg talenta u svojoj nogometnoj akademiji La Masiji.

Naime, 16-godišnji Xavi Simons je nakon devet godina napustio katalonski tim i prešao u PSG, te tako iznenadio sve na Camp Nou.

Simons je stigao u Barcelonu još 2010. godine i klub je sigurno puno uložio u njega, ali je puno i očekivao. Ipak, stigao je hladan tuš, a Katalonci su čini se odlučni da se ovako nešto ne ponovi.

Pokazuje to i današnji potez čelnih ljudi kluba sa Camp Noua koji su postigli dogovor sa također 16-godišnjim Anssumaneom Fatijem te je on potpisao novi ugovor kojim će ostati u ovom klubu bar do 2022. godine.

Lijevo krilo mladog katalonskog tima je imalo ugovor do 2020. godine, ali Barcelona nije htjela da rizikuje pa mu je ponudila novi koji je on i potpisao.

Pored toga Barcelona se dodatno osigurala pa je u ugovor stavila otkupnu klauzulu od 100 miliona eura. Fati je prošle sezone odigrao 9 utakmica za mladi tim Barcelone te je postigao četiri gola i upisao tri asistencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi