Postoji mogućnost da Griezmannov transfer u Barcelonu bude blokiran

"Gazda" La Lige govorio o žalbi Atletica

Postoji mogućnost da Griezmannov transfer u Barcelonu bude blokiran

Predsjednik španske La Lige Javier Tebas je danas rekao da postoji mogućnost da transfer Antoinea Griezmanna iz Atletico Madrida u Barcelonu bude blokiran zbog neslaganja dva kluba oko finansijskih detalja istog.

Griezmann je stigao u Barcelonu za 120 miliona eura nakon što je njegova otkupna klauzula spala na tu cifru 1. jula. Prije toga je iznosila 200 miliona eura.

Međuti, Atletico Madrid tvrdi da je dogovor zaključen prije 1. jula, te da zbog toga Barcelona mora isplatiti punu otkupnu klauzulu u iznosu od 200 miliona eura.

Atletico je pokrenuo žalbene postupke. Traži se blokiranje transfera i neizdavanje licence za nastup Griezmanna u dresu Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Danas je predsjednik španske La Lige Javier Tebas potvrdio da je Atleticova žalba stigla, ali i poručio da postoji mogućnost da čitav transfer bude blokiran.

"Moguće je blokirati transfer igrača. La Liga će morati odlučiti koji potez će povući. Atletico je poslao žalbu i doveo nas u dilemu da li trebamo proslijediti Griezmannovu licencu Barceloni. Proces je već pokrenut i oni koji ga nadgledaju će morati riješiti slučaj", izjavio je Tebas za BBC Sport.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti