Barcelona i Nike nakon skoro 30 godina prekidaju saradnju, zna se čiji logo će krasiti njihov dres

Ponuda koja se ne odbija

Barcelona i Nike nakon skoro 30 godina prekidaju saradnju, zna se čiji logo će krasiti njihov dres

Endin Čaušević

Španski mediji pišu da Barcelona uskoro sprema veliku pomjenu i da će nakon skoro 30 godina prekinuti saradnju s Nikeom. Pojedine kompanije već su pokazale interes za saradnju s Kataloncima, a jedna ponuda posebno se izdvaja.

Barcelona i Nike su svoju saradnju počeli još davne 1998. godine, te je ova američka kompanija do dan danas bila glavni sponzor katalonskog kluba kada je oprema u pitanju.

Oni su prije nekoliko godina produžili saradnju do 2028. godine, ali čini se da bi ona uskoro mogla biti raskinuta i da će Barca nakon skoro 30 godina dobiti novog sponzora i dobavljača opreme.

Naime, u Barceloni nisu zadovoljni trenutnim ugovorom s Nikeom koji traje još četiri godine, a u američkom kompaniji nisu pokazali interes da isti mijenjaju.

Po trenutnom ugovoru Barcelona od saradnje s Nikeom zaradi godišnje oko 155 miliona eura i u klubu smatraju da je to dosta manje od trenutne tržišne cijene, te su tražili poboljšanje ugovora, ali to se neće desiti.

Oglasi

Zbog toga Barcelona želi s Nikeom da završi saradnju i kako stvari stoje katalonski klub će od sezone 2025/26. imati novog sponzora.

Interes za saradnju Barcelone pokazali su odmah New Balance i Adidas, no mediji u Španiji pišu da u klubu nisu zadovoljni ponudama koje su dobili od tih kompanija.

Nakon toga u priču se uključila i Puma koja je poslala značajno bolju ponudu i kako stvari stoje oni će postati novi Barcelonin sponzor. Prema prvim informacijama godišnje bi Barca trebala da zaradi preko 300 miliona eura od Pume što je cifra koja je duplo veća od one koju trenutno imaju.

Iz Pume su pokazali da su konkretni i žele što prije da postignu dogovor s Barcelonom, a Katalonce će zaista biti neobično gledati bez Nikeovog loga na dresu koji ih krasi još od 1998. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Barceloni sada pregovaraju s Nikeom oko završetka ugovora, a isti bi trebao biti prekinut na kraju iduće sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi