Laporta zakazao sastanak s Lewandowskim, tema je samo jedna, a Poljaku već sada nije dobro

Zna se o čemu će razgovarati

Laporta zakazao sastanak s Lewandowskim, tema je samo jedna, a Poljaku već sada nije dobro

Endin Čaušević

Robert Lewandowski nalazi se na meti kritika ove sezone navijača Barcelone jer oni nisu zadovoljni igrama iskusnog napadača. Da stvar bude gora za Poljaka čini se da isto mišljenje dijeli i Joan Laporta koji je zakazao s Lewandowskim sastanak, a zna se šta će biti glavna tema.

Lewandowski je na ljeto prošle godine stigao u Barcelonu iz Bayerna za nešto više od 40 miliona eura, te je u prvoj sezoni oduševio navijače katalonskog kluba svojim igrama.

Poljak je bio jedan od najzaslužnijih što je Barcelona osvojila titulu prvaka Španije, a pored toga i trofej osvajača Superkupa te zemlje.

Međutim, činjenica je da ekipa Xavija Hernandeza ove sezone ne pruža očekivane igre i rezultate, a posebno je na meti kritika Lewandowski koji nije u formi kao što je prije protekle sezone.

Ovaj 35-godišnji napadač ne briljira na terenu iako je jedan od najstandardnijih u ekipi, te su navijači sve više nezadovoljni zbog toga. Lewandowski je vjerovatno najviše kritikovan nakon prvog dijela sezone, te navijači Barce žele da klub dovede još jednog napadača.

Oglasi

Ipak, španski mediji navode da nisu jedino najvijači nezadovoljni već i da čelnici kluba smatraju da Lewandowski ne igra na željenom nivou.

Katalonski Sport piše da je Joan Laporta zbog toga zakazao sastanak s Poljakom i da će imati samo jednu temu, a to je plata koju bi Lewandowski trebao imati naredne sezone ukoliko ostane u Barceloni.

Lewandowski je s Barcelonom potpisao ugovor na četiri godine, a plata mu treba rasti iz sezone u sezonu. Prošle sezone je dobio godišnju platu od deset miliona eura, dok je ove sezone ta cifra porasla za tri miliona.

U klubu se nisu bunili zbog toga što je Lewa briljirao prošle sezone, ali sada su se stvari promijenili. Laporta nije zadovoljan formom Poljaka i smatra da rast plate treba da se zaustavi što se tiče iduće sezone.

Oglasi

Dogovor je da u trećoj sezoni Lewandowski u Barceloni godišnje zaradi 16 miliona eura, te da se u posljednjoj godini ugovora vrati ponovo na cifru od 13 miliona na kojoj je trenutno.

Laporta će na sastanku pokušati nagovoriti Lewu da pristane na smanjenje plate, odnosno da odustane od povećanja plate za iduću sezonu. Ukoliko izađe u susret Kataloncima onda će izgubiti najmanje tri miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, piše se da Laporta želi da Lewandowski u posljednjoj godini ugovora ima platu od 10 miliona eura što bi za Poljaka bio gubitak od šest miliona eura ukoliko pristane.

Međutim, pitanje je da li će to Lewa uraditi jer ni sam nije zadovoljan kako ga trenutno tretiraju u klubu. Svjestan je da ima pad forme, ali smatra da ne zaslužuje takve kritike navijača, a Laportin sastanak je dokaz da ni čelnici kluba nisu baš zadovoljni.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Interista
Precjenjen igrač, lako je bilo igrati u Bayern ligi
0 0
King_Kenny
...AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA,pa sta sam napisao cim je presao u ovaj ciganski klub...jednu sezonu ce odigrati i onda idu ucjene za smanjenje plate...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi