"Zgrnuo" milione, ima tek 25 godina, a ono što je uradio za Božić za svoj prvi klub je za divljenje!

Nije zaboravio gdje je ponikao

"Zgrnuo" milione, ima tek 25 godina, a ono što je uradio za Božić za svoj prvi klub je za divljenje!

Endin Čaušević

Skoro svaki fudbaler koji napravi veliku karijeru nije imao tako bajni početak, odnosno morao je sve da krene od nule, pa i niže od toga. Međutim, da ne treba zaboraviti odakle si počeo pokazao je fudbaler Barcelone, Jules Kounde, koji je nevjerovatnim potezom ostavio bez teksta sve u klubu u kojem je načinio prve fudbalske korake.

Kounde je napravio fantastičnu karijeru i trenutno je član Barcelone, a iako ima tek 25 godina francuski reprzeentativac već je zaradio i ozbiljnu sumu novca od fudbala.

On je oduvijek bio dosta drugačiji od ostalih, a posebno se to odnosi na njegove stajlinge koji su često u centru pažnje fudbalske javnosti.

Međutim, da defanzivac Barcelone ima zaista ogromno srce pokazao je tokom odmora na kojem se trenutno nalazi.

On se vratio u Francusku kako bi proveo vrijeme s porodicom, a odlučio je da napravi potez koji je sve oduševio. Naime, nije zaboravio na Fraternelle de Landiras, odnosno klub u kojem je načinio svoje prve fudbalske korake prije nego što je otišao u akademiju Bordeauxa.

Oglasi

Kounde je za novogodišnje praznike odlučio da obraduje članove svog prvog kluba i nadao se da će sve ostati anonimno jer nije htio da se priča o tome, ali zbog činjenice da je riječ o manjem gradiću to nije mogla ostati tajna.

Njegova majka bila je zadužena za taj projekat, a riječ je o kupovini autobusa za igrače Fraternelle de Landiras kako bi mogli bez problema putovati na gostujuće utakmice.

Kounde je kupio nov autobus za svoj prvi klub što je čelnike istog ostavilo bez teksta. On već godinama pomaže na mnoge načine tom klubu, ali niko nije očekivao da će im kupiti nov autobus.

Odlasci na gostovanja uvijek su bili izazov jer su trošili dosta novca na iznajmljivanje autobusa, ali sada to više neće morati raditi jer je Kounde to riješio.

"Već mjesecima Julesova majka se raspituje šta je potrebno našem klubu. Već dugo želi da napravi nešto posebno, ali ovo nismo očekivali. Nije htio da se zna za sve to, ali ovo je mali grad i takve stvari ne mogu da se sakriju", poručio je Jean-Luc Leglise koji je predsjednik tog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kounde je napustio Fraternelle de Landiras početkom 2016. godine kada je potpisao za Bordeaux gdje je igrao za juniorski tim, a godinu dana kasnije debitovao je i za prvu ekipu.

Na ljeto 2019. godine za 35 miliona eura prešao je u Sevillu, a tri godine nakon toga Barcelona je ovog 25-godišnjeg defanzivca platila 50 miliona eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pajkan
Dobro je ti nisi ni pajkan ni drot ti si glup. Ko ti kaze da nije.
1 0
Pajkan
Pa nije bas autobus..minibus ili kombi. Ali poklonu se ne gleda u zube.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti