Objavljen izgled novog dresa Barcelone: Navijači u čudu zbog "najgore" boje, klub promijenio i grb!

Očekuju veliki zaradu od prodaje

Objavljen izgled novog dresa Barcelone: Navijači u čudu zbog "najgore" boje, klub promijenio i grb!

Endin Čaušević

U Barceloni čini se na sve načine pokušavaju da zarade što više novca kako bi se izvukli iz finansijskih problema, ali navijači nisu baš očekivali da će klub postati toliko očajan i posegnuti za potezima koji su ih iznenadili.

Joan Laporta sa svojim saradnicima je od dolaska na predsjedničku funkciju posebnu pažnju obratio na marketing kako bi Barcelona na sve moguće načine pokušala popraviti svoju godišnju zaradu.

U Barci su primorani na takve poteze zbog teške finansijske situacije, no malo ko je očekivao da će pristati baš da rade stvari koje navijači ovog kluba nisu ni slutili da će uopšte biti moguće da se dese.

Naime, glavna tema ovog jutra na društvenim mrežama je novi dres Barcelone u kojem će igrači ovog kluba igrati gostujuće utakmice, a nekoliko detalja je je u centru pažnje.

Navijači su se neugodno iznenadili kada su vidjeli da je dres bijele boje što je za njih "najgora" boja koju mogu da zamisle s obzirom da je ona zaštitni znak ljutog rivala Real Madrida.

No, u Barci su pristali da dres bude u bijeloj boji jer vjeruju da će zaraditi ogroman novac i da će taj dres biti najprodavaniji u historiji kluba. Međutim, sudeći po prvim reakcijama navijača čini se da i nisu u pravu.

Oglasi

Navijači su šokirani takvom odlukom kluba i ne žele da njihov klub bude u bojama ljutog rivala i nadaju se da će klub odlučiti na kraju da ovaj dres ne bude među dostupnim garniturama za novu sezonu.

Također, pored toga jedan od detalja koji se ističe je i grb Barcelone koji je promijenjen. Također, dres je "procurio" na stranici Footy Headlines koja gotovo uvijek pogodi kada su u pitanju dresovi klubova za novu sezonu.

Slika može predstavljati nogomet, nogomet i tekst

Klub je odlučio da na ovom dresu koristi stari grb Barcelone koji je klub nosio u periodu od 1975. do 2002. godine. I sam dizajn dresa podsjeća na onaj s kraja 1970-godina prošlog vijeka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Katalonski Sport piše da su pojedini klubovi bili iznenađeni ponudom za boju dresa i negodovali su takav prijedlog, no na kraju je on na nagovor Laporte prihvaćen čisto zbog finansijskih razloga.

Istu stvar prije nekoliko godina pokušao je da uradi i Josep Maria Bartomeu, ali je taj zahtjev tada na radost navijača odbijen.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi