Messi za njega nije bio najbolji igrač s kojim je igrao, objasnio zbog čega: "On je bio poseban..."

Krkić iznenadio odgovorom

Messi za njega nije bio najbolji igrač s kojim je igrao, objasnio zbog čega: "On je bio poseban..."

Endin Čaušević

Španski napadač Bojan Krkić nedavno je saopštio da završava svoju igračku karijeru iako ima tek 32 godine, ali se odlučio posvetiti drugim stvarima u životu. Naravno, sada se prisjeća mnogih trenutaka svoje karijere, no mnogi su se iznenadili kada je rekao da Lionel Messi nije najbolji igrač s kojim je igrao jer je bio jedan čarobnjak koji je na njega ostavio mnogo jači utisak.

Krkić je bio velika nada Barcelone i španskog fudbala jer ga je Frank Riijkard još kao tinejdžera priključio prvom timu katalonskog kluba, a za Barcu je debitovao davne 2007. godine.

Međutim, konkurencija koju je Krkić tada imao nije mu dopustila baš da igra onoliko koliko želi. I nakon dolaska Pepa Guardiole na klupu Blaugrane on je ostao u ekipi, no na ljeto 2011. godine odlučio je da je vrijeme za odlazak.

Krkić je iz Barcelone otišao u Romu, a nakon toga lutao je po Evropi u pokušaju da pronađe klub gdje će se konačno uklopiti, no to nije uspio da uradi.

Nakon Evrope igrao je u američkom MLS-u, a posljednji klub bio mu je japanski Vissel Kobe. Iako ima tek 32 godine Krkić je odlučio da okači kopačke o klin i posveti se drugim stvarima u životu jer je shvatio da u fudbalu nije ispunio ono što se od njega očekivalo.

Jasno je da je Krkićeva karijera sada u centru pažnje, a on je odlučio da se prisjeti i nekih zanimljivih trenutaka. Sigurno da je najljepše dane proveo u Barceloni s kojom je osvojio sve što je mogao i nije ni čudo što o tom klubu najviše priča.

Oglasi

Krkić je prije nekoliko dana dao intervju za jedan od španskih magazina, a na pitanje ko je najbolji igrač s kojim je imao priliku da igra u svojoj karijeri dao je poprilično iznenađujući odgovor.

Mnogi su očekivali da će to bez dileme biti Lionel Messi s kojim je Krkić igrao u prvom timu Barcelone četiri godine, a neko vrijeme bili zajedno i u omladinskim kategorijama. No, Krkić se nije odlučio za Messija već za drugog čarobnjaka koji je nosio nekada dres Barcelone.

"Ko je bio najbolji? Ronaldinho je vjerovatno bio najposebniji i najbolji igrač s kojim sam imao priliku igrati. Ronaldinha se sjećam posebno jer je za mene on najbolji igrač ikad. Gledao sam ga kao navijač, ali sam i igrao s njim i ono što je on radio na terenu i treninzima je nestvarno", rekao je Krkić i dodao.

"Jasno je svima da je i Messi nevjerovatan, posebne su te godine dok je bio u Barceloni. Evo i dalje osvaja trofeje što je zaista fantastično. On je fantastičan, ali je Ronaldinho bio nešto baš posebno. Imao je tu magiju, način na koji je igrao fudbal i poigravao se s protivnicima s osmijehom na licu je nešto što ću zauvijek da pamtim".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Krkić je za Barcu nastupio sa svega 17 godina i 19 dana i tada je oborio Messijev rekord i postao najmlađi igrač koji je zaigrao u prvom timu Katalonaca u zvaničnoj utakmici.

Sa svega 19 godina s Barcelonom je već osvojio sve što je mogao. Očekivale su se od njega velike stvari, ali nažalost nije uspio ni blizu da napravi karijeru kao što je mogao.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi