Barcelona ostaje bez Ter Stegena?
Foto: EPA

Želi ga Arsenal

Barcelona ostaje bez Ter Stegena?

Midhat Šljivak

Njemački golman Marc-Andre Ter Stegen mogao bi napustiti Barcelonu.

Iako je nedavno potpisao produženje saradnje sa katalonskim velikanom do 2022. godine, vrlo lako bi se moglo desiti da 25-godišnji Nijemac narednog ljeta promijeni sredinu.

Na golu Ter Stegena želi vidjeti Arsenal. Topnici na kraju ove sezone traže zamjenu za Petra Čecha, a prvi izbor menadžera Arsenea Wengera je reprezentativac Njemačke.

Međutim, do Ter Stegena neće lako doći. Za Barcu je vezan petogodišnjim ugovorom, a klauzula za eventualni odlazak je 180 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Teško je vjerovati da bi neki tim želio isplatiti toliku sumu novca za golmana, ali sa obzirom na to šta se dešava u svijetu fudbala, Ter Stegen bi narednog ljeta mogao postati najskuplji golman u historiji.

Nijemac je član tima s Nou Campa postao 2014. godine, a došao je iz Borussije Moenchengladbach za svega 12 miliona eura.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi