Završava se Vermaelenov košmar u Barceloni
Foto: EPA

Odlazi na posudbu

Završava se Vermaelenov košmar u Barceloni

Midhat Šljivak

Thomas Vermaelen napustiće Barcelonu u januarskom prelaznom roku.

Ovaj 31-godišnji defanzivac je 2014. godine stigao u Barcelonu iz Arsenala kao veliko pojačanje, ali zbog velikog broje povreda je tokom više od tri godine nastupio u samo 22 utakmice u svim takmičenjima.

Prošlu sezonu Belgijanac je proveo na posudbi u Romi, a u januaru 2018. godine bi ponovo mogao put Apenina.

Ekipa Intera navodno je dogovorila njegov dolazak na šestomjesečnu posudbu uz mogućnost kupovine na kraju sezone, te bi Vermaelenov košmar u Barceloni konačno mogao biti gotov.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vermaelen svim silama pokušava napustiti Nou Camp. Manjkom minutaže je ugroženo i njegovo mjesto u reprezentaciji Belgije za Svjetsko prvenstvo i samo ga standardne igre vode u Rusiju narednog ljeta. 

Belgijanac je pored Barcelone u karijeri igrao još za Romu, Arsenal, Waalwijk i Ajax.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi