"Messi je glavni krivac što Suarez loše igra"
Foto: EPA

Poznati novinar pronašao Suarezov problem?

"Messi je glavni krivac što Suarez loše igra"

Endin Čaušević

Barcelona je odlično krenula u novu sezonu i još uvijek klub s Nou Campa nema poraza iako igra ovog tima i nije baš na najboljem nivou.

Ernesto Valverde je bio primoran da napravi neke izmjene u ekipi, a posebno se to odrazilo na Barcinu poznatu formaciju u kojoj je ovaj tim igrao godinama. Od povrede Ousmanea Dembelea trener Barce je morao nešto da mijenja, a u posljednje vrijeme ekipa igra sa dva isturena igrača u napadu s tim što Messi igra dosta više u sredini.

Jasno je da je odlaskom Neymara napadački dio katalonskog kluba pretrpio dosta promjena u napadu što je na kraju čini se najviše štetilo Luisu Suarezu koji se nalazi u velikoj krizi što se tiče forme. Urugvajac je blistao prethodnih sezona, no sada igra zaista neprepoznatljivo. Poznati novinar Sky Sportsa Fuillem Balague vjeruje da zna razlog za to.

"Glavni krivac za Suarezovu lošu golgetersku formu je Messi. Prethodnih godina Messi i Neymar su igrali na krilnim pozicijama, dok je Suarez bio u sredini i nekako su sve lopte išle prema njemu. Kako je Neymar otišao, a Dembele se povrijedio sve se promijenilo. Messi igra dosta više u sredini, a Suarez pokušava da se izvuče na krilo. To mu nije prirodna pozicija i osjeti se odmah. Messi treba da se vrati na krilo kako bi Suarez proigrao", rekao je Balague.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi