Barcelona počela pregovore sa Pavardom
Mladi desni bek se iznenada našao u timu koji je putovao na Svjetsko prvenstvo, ali je fantastičnim igrama u dresu Francuske otvorio vrata velikom transferu (Foto: EPA)

Žele desnog beka Stuttgarta

Barcelona počela pregovore sa Pavardom

M. Šljivak

Katalonski velikan Barcelona odlučila je minhenskom Bayernu pokvariti posao kada je u pitanju dovođenje sjajnog francuskog defanzivca Benjamina Pavarda.

Desni bek Stuttgarta zadivio je sve nastupima u dresu Trikolora na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje su Francuzi osvojili titulu najbolje reprezentacije svijeta.

Iako se očekivalo da napusti prosječnu ekipu Stuttgarta već nakon Mundijalao na kraju se to nije desilo.Povezivao se potom mladi fudbaler sa Napolijem, a u igru za njegovo dovođenje uključila se i Barcelona.

Pregovori o transferu Pavarda na Nou Camp su već počeli. Rukovodstvo katalonskog velikana obavilo je pregovore sa agentima francuskog fudbalera i zvanična ponuda na adresu igrača, a zatim i Stuttgarta bi trebala stići veoma brzo.

Spremna je navodno Barca već sada zaključiti transfer u kojem bi Pavarda ostavili u aktuelnom klubu do ljeta i sigurno su sad postavili težak zadatak pred Bayern.

Bayern činio sve kako bi osigurano njegov potpis

Minhenski Bayern je već tokom ljeta pokušao angažovati Pavarda. Međutim, nisu uspjeli, kao ni ove zime.

Predsjednik Stuttgarta Wolfgang Dietrich odbio je navode o prodaji fantastičnog reprezentativca Francuske, iako su razgovori sa sportskim direktorom Bayerna Hasanom Salihamidžićem obavljeni.

"Benjamin Pavard u Bayernu ovog januara? Prije svega, mi moramo osnažiti ekipu, a ne slabiti je. Dogovor sa Bayernom? Ne postoji nikakav dogovor sa njima", rekao je nedavno Dietrich.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tako će 22-godišnji Pavard sasvim sigurno imati težak zadatak kada je izbor novog kluba u pitanju, a izvjesno je da će Stuttgart napraviti pravi posao jer se njegova cijena kreće oko 50 miliona eura.

To je svakako fantastičan profit jer je samo prije dvije i po godine Lilleu plaćen svega pet miliona eura.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi