Objavljene platne liste sportskih direktora klubova iz Bundeslige: Bracina plata sve iznenadila!
Legendarni fudbaler minhenskog Bayerna i reprezentacije Bosne i Hercegovine zarađuje neočekivano malu cifru.

Koliko zarađuje Salihamidžić?

Objavljene platne liste sportskih direktora klubova iz Bundeslige: Bracina plata sve iznenadila!

Njemački mediji objavili su listu plata koje zarađuju sportski direktori u klubovima iz Bundeslige, a mnoge je iznenadila cifra koju 'uzima' Hasan Salihamidžić.

Podsjetimo, popularni Braco je za sportskog direktora Bayerna izabran prije otprilike godinu i pol dana, ali uprava njemačkog giganta mu nije osigurala platu kakvu su mnogi smatrali da ima.

Tako je Salihamidžić na samom dnu liste najplaćenijih sportskih direktora sa godišnjom zaradom između pola i milion eura.

Na samom vrhu ove liste se nalazi sportski direktor Red Bull Leipziga i nekadašnji trener Hoffenheima i Schalkea Ralf Rangnick koji godišnje zarađuje između tri i četiri miliona eura. Iza njega slijedi direktor Wolfsburga Jorg Schmadtke, a potom i direktori Schalkea, Monchengladbacha, Leverkusena, Frankfurta i Dortmunda koji godišnje zarađuju između 1,5 i dva miliona eura.

Manje od nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine zarađuju samo sportski direktori Freiburga i Fortunde Dusseldorf Jochen Saier i Lutz Pfannenstiel.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovo su svakako neočekivani podaci ako uzmemo u obzir činjenicu da je Bayern uvjerljivo najtrofejniji i najbogatiji klub u Njemačkoj. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
Ljubomora je cudo. Mislim da mu novac nije na prvom mijestu ali eto plata je tu i to mashaAllah. Ipak je braco jos uvijek najveci donator dijeci u Bosni a vi to negirali ili ne.
42 1
Medo-Brundo
Tek uci zanat...polako
39 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi