Ovo su zvijezde Premiershipa koje je kontaktirala Barcelona
Foto - EPA

Ponovo žele šopingovati u Cityju

Ovo su zvijezde Premiershipa koje je kontaktirala Barcelona

Midhat Šljivak

Novinar El Chiringuita Jose Alvarez jučer je objavio informaciju kako je Barcelona obavila razgovore sa agentima dvojice fudbalera iz Premier lige.

Alvarez je naveo kako je rukovodstvo katalonskog tima u pregovorima sa dvije velike zvijezde engleskog Premiershipa, ali nije otkrio njihova imena.

Ipak, ubrzo se otkrilo i o kojim fudbalerima se radi, a španski mediji tvrde da su to fudbaleri Manchester Cityja Ilkay Gundogan i Riyad Mahreza.

Barcelona ima želju da potpiše ove fudbalere. Pokušat će to napraviti, ali će prije toga morati da se riješe određenih ugovora koje imaju poptu Philippea Coutinha, Miralema Pjanića i drugih.

Gundogan je član Cityja od 2016. godina. Nijemac igra zaista sjajan fudbal pod vodstvom Pepa Guardiole i samo prošle sezone je zabio 17 golova.

Ukupno je u dresu Građana njemački veznjak odradio 210 utakmica i postigao je 39 golova.

Sa druge strane Riyad Mahrez je u Cityju od 2018. godine i u 142 odigrane utakmice postigao je 39 golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oba fudbalera imaju ugovore sa engleskim prvakom. Mahrez je vezan do ljeta 2023. godine i njegova cijena je 42 miliona eura.

Gundogan također još ima dvije godine ugovora, a njegova cijena je trenutno 40 miliona eura.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi