Postignut dogovor: Barceloni dolazi defanzivac Chelseaja, sljedeći je veznjak Milana

Katalonci formiraju sjajan tim

Postignut dogovor: Barceloni dolazi defanzivac Chelseaja, sljedeći je veznjak Milana

Edmir Škorić

Barcelona radi na pojačanjima za narednu sezonu iako smo tek na polovini aktuelne sezone.

Katalonski radio objavio je kako je sve dogovoreno sa Cesarom Azpilicuetom, kapitenom Chelseaja, koji će na ljeto doći u Barcelonu kao slobodan igrač.

Iskusni bek je u Chelseaju od 2012. godine, kada je došao iz Marseillea, a u Španiji je prije toga igrao za Osasunu. Za Chelsea je ukupno odigrao 456 utakmica, a pritom je postigao 14 pogodaka kojima je dodao i 56 asistencija.

U ovoj sezoni odigrao je za Plavce 27 utakmica na kojima je upisao tri asistencije.

Tridesetdvogodišnjak je s Chelseajem osvojio dva naslova Premier lige, jedan trofej Lige prvaka, FA kup, Liga kup i dva puta francuski Liga kup s Marseilleom.

Osim njega, Barcelona bi na ljeto mogla dovesti još jedno sjajno i besplatno pojačanje i to u veznom redu. Riječ je o Francku Kessieu, veznjaku Milana kojem ističe ugovor i uporno odbija da ostane na San Siru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Milanu su već svjesni njegovog odlaska, a Barcelona je uz PSG glavni konkurent za njegovo angažovanje. Navodno su Katalonci i s njim obavili razgovore te mu spremili dobar ugovor, ali on još uvijek nije donio odluku gdje će nastaviti karijeru.

25-godišnji reprezentativac Obale Slonovače u Milan je došao iz Atalante u ljeto 2017. godine, a skoro cijelu karijeru proveo je u Italiji.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sars33
Formiraju sjajan tim... dovode likove iz starackog doma, mogli ste Ronaldinha dovest i Maradonu iz mrtvih... de dovedite sta mlade
7 2
Ecosport
Barca kupi samo ove besplatne. Loša politika opet.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi