Barcelona pokušala za deset miliona eura da angažuje Neymara
(Foto: EPA)

Interesantan pokušaj

Barcelona pokušala za deset miliona eura da angažuje Neymara

M. Šljivak

Saga oko transfera najskupljeg fudbalera svijeta Neymara iz PSG-a se nastavlja.

Svakodnevno evropski mediji brazilsku zvijezdu povezuju sa Barcelonom, Realom iz Madrida i Juventusom, ali najjčešće se govori o njegovom povratku u redove španskog prvaka Barcelone.

Predstavnici katalonskog kluba su u proteklom periodu obavili razgovore sa čelnicima PSG-a oko potencijalnog transfera, ali do dogovora nije došlo.

Ipak, navodno će pokušati da završe sve do 2. septembra kada je kraj prelaznog roka u La Ligi, a dok ne pošalju 'ozbiljnu' ponudu, PSG će odbijati pokušaje kao što su to bili prethodnih dana.

Španski list Cadena SER tvrdi da je francuski prvak jučer odbio ponudu koja je došla sa Nou Campa i koja je izgledala zaista zanimljivo.

Barcelona je nudila 10 miliona eura za Neymara. Tražili su ga za jednogodišnju posudbu uz mogućnost otkupa ugovora za dodatnih 170 ili 180 miliona eura.

Međutim, ovakva ponuda je odbijena. Iz Pariza su dosta puta poručili kako ne žele prodati Neymara za cifru manju od one koju su platilili Barceloni 2017. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tog ljeta je PSG za ovog fudbalera izdvojio 222 miliona eura i tako ga je načinio najskupljim fudbalerom u povijesti fudbala.

Neymar očigledno nije previše sretan u Parizu, a vidjet ćemo hoće li do kraja prelaznog roka i napustiti Park Prinčeva.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

epa
Posteno sto nisu cuvali pare sad bi ga vratili dovele dembelea ovaj vise igra ps-a nego utakmice za barcelonu doveli Coutinha znalo se odmah da je promasaj...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi