Spas za Barcelonu stiže iz Dubaija
Foto - EPA

Kompanija iz Emirata poslala ponudu Kataloncima

Spas za Barcelonu stiže iz Dubaija

M. Šljivak

Ekipa Barcelone nalazi se u teškoj finansijskoj situaciji i dugovi katalonskog giganta prešli su milijardu i po eura.

Zbog toga je ovaj klub prinuđen smanjivati plate apsolutno svima u klubu, a skupa pojačanja postala su samo san za tim sa Camp Noua.

Međutim, španski mediji tvrde da je potencijalna ruka spasa za Barcelonu stigla iz Dubaija.

Kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ponudila je Barceloni mogućnost isplate dugovanja i doslovno bi dugovi katalonskog kluba nestali preko noći.

Prema ugovoru koji je ponuđen, kompanija iz Dubaija bi isplatila sav Barcin dug od milijardu i po eura, a tim sa Camp Noua bi ovaj novac vraćao u narednim godinama uz jako male kamate na godišnjem nivou.

Također, Barceloni je ponuđena mogućnost da dvije godine bude oslobođena isplate duga prema ovoj kompaniji uz opciju da produžetka ovog perioda i do 12 godina.

Rukovodstvo katalonskog kluba još nije odgovorilo na ponudu. O njoj se ozbiljno razmišlja i odluka će se donijeti veoma brzo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je zbog finansijskih problema u proteklom periodu ostala bez Lionela Messija. Novi igrači su jedva registrovani i gotovo svi fudbaleri su morali pristati na smanjenje plate za nekoliko miliona eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AsmirM
Sitna slova su za****na ,bice tu imene stadio promjenjeno itd. Čuj ono neko ti da lovu i ti imas odgodeno placanje 2 godine ,izracunali su to arapi kako da zarade ionako im novac stoji u banci.
8 0
Lewa_9
Ne stize midhate, ne vjeruj svemu sta ukrades sa reddita
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi