Ponoćni harakiri Barcelone: Ponudili dva igrača za Mbappea i umjesto da slave, hvataju se za glavu

L'Equipe objavio detalje

Ponoćni harakiri Barcelone: Ponudili dva igrača za Mbappea i umjesto da slave, hvataju se za glavu

Admin Čaušević

Nevjerovatan autogol na fudbalskoj pijaci je napravila Barcelona ponudom za Kyliana Mbappea. Umejsto da slave dovođenje francuskog superstara, Katalonci su ispali možda i najveći gubitnici ikad.

Ousmane Dembele odlučio je napustiti FC Barcelonu kada su njegovi predstavnci saznali da su ga Katalonci ponudili PSG-u zajedno s Gavijem kao dio potencijalne zamjene za Kyliana Mbappea, navodi L'Equipe.

Francuski list je u nedjelju prije ponoći objavio priču o Barceloninom harakiriju te da je transfer Dembelea u redove prvaka Ligue 1 neupitan i da je dogovor o ličnim uslovima jedina prepreka koja sprječava da se transfer ozvaniči.

Očekuje se da se Dembele vrati s Barcine predsezonske turneje po SAD-u, a PSG će većeras do ponoći aktivirati klauzulu od 50 miliona eura.

U PSG-u su svjesni da gube Mbappea, nisu ga čak ni poveli na azijsku turneju i žele da ga se riješe što je prije moguće, a Barcin autogol je Parižanima je svakako dobrodošao.

Oglasi

Dembele se prošle sezone vratio u prepoznatljivu formu i bio je jedan od boljih igrača Katalonaca u šampionskoj sezoni.

Ranije se govorilo o mogućem nastavku saradanje i produženjem ugovora sa Barcelonom, ali nakon izdaje katalonskog kluba Dembele je odlučio otići na Park prinčeva.

Odlazak Dembelea će svakako biti udarac za Barcelonu koja će do kraja prijelaznog roka morati tražiti prijelazno rješenje pošto je ostaje i bez bivšeg člana Borussije, ali i željenog Mbappea.

Sa druge strane Mbappe je u nedjelju objavama na Instagramu ponovo digao na noge u Realu kao da im šalje novi signal za transfer.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Objavio je fotografije tri karte s brojem 9 što su mediji naklonjeni Realu protumačili kao jasan signal za transfer među Kraljeve.

Inače, razvoj situacije oko svoje budućnosti Mbappe dočekuje u Montecarlu. Kako sada stvari stoje teško da će više ikada obući dres PSG-a.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Heheh kakav vic. Katalonska sirotinja ne može sebi ni Bilbiju priuštiti :-(
2 1
Culer
Čim sam vidio da je Chiringuito... Mene bi bilo stid ovo prepisati.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi