Šta se dešava? Al Sadd "prozvao" Barcelonu
FOTO - EPA

Hoće li Xavi preuzeti katalonski ponos

Šta se dešava? Al Sadd "prozvao" Barcelonu

A. Beganović

Prema pisanju španskih medija, Xavi Hernandez, bi trebao naslijediti Ronalda Koemana na klupi Barcelone.

Odmah nakon što su se čelnici Barcelone zahvalili na saradnji nizozemskom stručnjaku počelo se špekulisati sa imenom njegovog nasljednika.

Legendarni fudbaler Barcelone, danas trener katarskog Al Sadda, Xavi Hernandez, slovi za najvećeg favorita za preuzimanje vruće trenerske klupe, no čini se da stvari i ne idu onako kako se činilo u protekla dva dana.

Naime, Xavi ima ugovor sa katarskim klubom do ljeta 2023. godine i navodno je obavio razgovore sa čelnicima kluba koji mu nemaju namjeru praviti probleme u ostvarivanju svojih snova.

Pustili bi ga besplatno, no uz uslov da odradi još dvije utakmice te da se Barcelona obaveže da će odigrati prijateljki meč sa Al Saddom u Dohi.

I kada je ta informacija ugledala svjetlo dana činilo se da jne sve završeno, no danas dolaze informacije da iz Barcelone još uvijek niko nije kontaktirao čelnike katarskog kluba kako bi se posao finalizirao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"U odgovoru na informacije koje kruže posljednjih sati, Al Saddova uprava potvrđuje da Xavi ima dvogodišnji ugovor s klubom i da je u potpunosti fokusiran na sljedeće utakmice", napisao je klub na svom Twitter računu.

Ubrzo nakon toga se na društvenim mrežama oglasio i PR katarskog kluba koji je potvrdio da nikakve službene ponude nema te je naglasio da svaki klub koji želi njihovog igrača ili trenera treba iskazati određeni nivo profesionalizma.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Moze se on i raskinuti
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi