Xavi saopštio odluku igračima, poznat i datum službenog dolaska u Barcelonu
Foto - EPA

Vraća se na Camp Nou

Xavi saopštio odluku igračima, poznat i datum službenog dolaska u Barcelonu

M. Šljivak

Legendarni Xavi Hernandez (41) postat će uskoro novi trener Barcelone.

Igračka legenda katalonskog velikana dogovorio je dolazak na trenersku klupu umjesto nedavno otpuštenog Ronalda Koemana.

Katalonski list Sport navodi kako je Xavi već saopštio igračima katarskog Al Sadda da napušta klub naredne sedmice i da odlazi u Barcelonu.

Raskid ugovora sa katarskim timom je dogovoren, baš kao i svi uslovi oko preuzimanja Barcelone i Xavi će postati novi trener kluba.

Ipak, zvanične potvrda o angažmanu Xavija, tvrdi Sport, neće biti do 4. novembra i tek tada će sve postati službeno.

Xavi je prve fudbalske korake napravio u Barcelonu, a dres prvog tima nosio je od 1998. do 2015. godine. Nekadašnji je kapiten ekipe, a odigrao je ukupno 767 utakmica za klub.

Oglasi

Naravno, osvojio je sve moguće trofeje sa katalonskim velikanom, a on je zabio 85 pogodaka.

Nakon odlaska iz Barce igrao je u Al Saddu četiri sezone, a zatim je preuzeo vođenje ekipe. Išlo mu je jako dobro. Ovaj tim je igrao izuzetno napadački fudbal i u dvije sezone osvojio je sedam trofeja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Xavi bi prvi meč na klupi Barcelone trebao odraditi protiv Celte 6. novembra na Camp Nou stadionu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chiesa
Xavi je prvo javio sportsport.ba da dolazi pa tek onda Laporti
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi