Barcelona potvrdila: Munir El Haddadi prodan za milion eura
(Foto: EPA) Munir El Haddadi je ove sezone odigrao 11 utakmica u svim takmičenjima. Postigao je dva gola i upisao jednu asistenciju.

Nekada velika nada Katalonaca...

Barcelona potvrdila: Munir El Haddadi prodan za milion eura · Zvanično

Već neko vrijeme je bilo jasno da je Munir El Haddadi, koji se ljetos vratio sa posudbe u Alavesu, jedan od onih koji će napustiti Barcelonu ove zime.

El Haddadi je imao važeći ugovor sa Barcelonom do narednog ljeta, ali Sevilla nije željela čekati da on postane slobodan igrač već je danas realizovala njegov transfer.

Naime, večeras su iz Barcelone potvrdili da je postignut dogovor sa Sevillom, a 23-godišnji El Haddadi bi uskoro trebao biti predstavljen u Andaluziji.

"FC Barcelona i Sevilla FC su postigli dogovor o transferu Munira El Haddadija. Klub iz Andaluzije će platiti Barceloni 1.050.000 eura za potpis napadača. Klub se želi zahvaliti Muniru El Haddadiju na njegovoj predanosti i poželiti mu sve najbolje u budućnosti", stoji u zvaničnom saopštenju Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, El Haddadi je ponikao u omladinskom pogonu Barcelone i važio je za veliku nadu ovog kluba. Debitovao je za prvi tim sa 18 godina, ali na Nou Campu nikada nije ostvario svoj puni potencijal.

Top Komentari

Chupy
Kako ce ostvariti kad ga drze na klupi ili salju na posudbe?!
20 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi