Valverde: Ko je naš najvažniji igrač u LP? Ter Stegen!

Njemački golman dobio pohvale

Valverde: Ko je naš najvažniji igrač u LP? Ter Stegen!

Trener Barcelone Ernesto Valverde kazao je nakon sinoćnjeg meča protiv Slavije Prag kako je Marc Andre ter-Stegen najvažniji igrač kluba u dosadašnjem dijelu Lige prvaka.

Njemački golman je i sinoć briljirao na golu katalonske ekipe te je najviše zahvaljujući njemu Barca došla do sva tri boda na nezgodnom gostovanju.

Zato je nakon meča dobio zaslužene pohvale od svog trenera.

"Ter Stegen je naš ključni čovjek u tri dosadašnje utakmice Lige šampiona", kazao je Valverde koji je potom pohvalio i Lea Messija:

"On je igrač koji može odlučiti bilo koju utakmicu. Svakog dana ga gledamo u sve boljem izdanju. Oborio je još jedan nevjerovatan rekord. Lahko je to reći, čini se kako je to prirodno, ali takve stvari je jako teško dostići".

O igrli Slavije kaže sljedeće:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Igrala je baš onako kako smo mi očekivali. Kada god bismo izgubili loptu na sredini terena, oni su slali mnogo igrača naprijed. Do kraja meča su toliko rizikovali sa takvim istrčavanjima da smo se osjećali da igramo protiv prave lavine napada. Moramo naučiti kako da što bolje kontrolišemo utakmce poput ove", dodaje trener Barce.

Barca je lider u ovoj grupi sa sedam osvojenih bodova, dok je Slavia ostala posljednja sa jednim bodom.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Konj konjski
Najlosiji trener u historiji barcelone.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi