Barcelona prihvatila surovu istinu, spremna je prodati Coutinha

Za pravu cijenu

Barcelona prihvatila surovu istinu, spremna je prodati Coutinha

Barcelona je otvorena za opciju prodaje Philippea Coutinha ovog ljeta, ukoliko na adresu katalonskog kluba stigne adekvatna ponuda.

Ovakve tvrdnje danas donosi Marca, a ESPN iz izvora bliskih klubu potvrđuje.

Philippe Coutinho je koštao Barcelonu preko 120 miliona eura prije nešto više od godinu dana. Tako je Brazilac svojim dolaskom na Nou Camp iz Liverpoola postao najskuplje pojačanje Barcelone.

Ipak, Coutinho nije opravdao očekivanja, Katalonci su prihvatili činjenicu da je transfer bio neuspješan i sada su ga spremni prodati.

Plan Barce je bio da se igra u narednim godinama u velikoj mjeri gradi oko Coutinha, koji je stigao i kao svojevrsna zamjena za Andresa Iniestu, ali se plan očigledno izjalovio.

Coutinho se nije prilagodio na Valverdeov sistem i jednostavno mu ne odgovara pozicija koja mu je namijenjena na Nou Campu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, njegova prodaja neće biti lagan zadatak jer Barcelona za 26-godišnjeg veznjaka želi najmanje 100 miliona eura.

Coutinho se povezuje sa Manchester Unitedom i Arsenalom, a špekuliše se i da bi mogao preći u PSG, te da bi u tom potencijalnom transferu veliku ulogu odigralo njegovo prijateljstvo sa Neymarom.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi