Koemanu se javilo 12 igrača prvog tima, među njima i Miralem Pjanić

Počele pripreme

Koemanu se javilo 12 igrača prvog tima, među njima i Miralem Pjanić

E. Škorić

Nogometaši Barcelone u subotu su odradili testiranja na koronavirus i svi su negativni, pa mogu da počnu zvanično s pripremama.

U nedjelju, dan nakon testiranja na koronavirus, nogometaši Barcelone odradili su tradicionalno ljekarske preglede prije nego krenu s trenažnim procesom i odigravanjem pripremnih utakmica.

U trening centru Barcelone pojavilo se 12 igrača prvog tima, dok neki nedostaju zbog reprezentativnih obaveza, među kojima i Lionel Messi, koji je noć ranije osvojio Copa Americu s Argentinom.

Među igračima koji su se danas pojavili bio je i bh. reprezentativac Miralem Pjanić, koji je ugovorom i dalje vezan za Barcelonu, bez obzira što je otpisan od strane Ronalda Koemana i što mu klub daje mogućnost da bez odštete pređe u neki drugi tim.

Koemanu su se odazvali: Ter Stegen, Dest, Pjanić, Pique, Dembele, Puig, Neto, Coutinho, Sergi Roberto, Ansu Fati, Samuel Umtiti i Mussa Wague, koji se vratio s posudbe iz PAOK-a.

Njima su se pridružili i mladi nogometaši kao što su Ilias, Gavi, Comas, Ramos Mingo, Nico, Arnau Tenas, Alex Collado, Inaki Pena te Yusuf Demir, koji je stigao na posudbu iz bečkog Rapida.

Prvi trening na programu je već sutra, a zbog povreda po posebnom programu radiće Ter Stegen, Fati, Dembele i Coutinho, s tim da nije poznato šta će biti s Pjanićem i kakav je plan s njim u narednom periodu.

Podsjetimo, Pjanić je u Barcelonu stigao u razmjeni sa Juventusom za Arthura Mela, a u dresu katalonskog tima odigrao je 30 utakmica i nije imao učinka. S kataloncima ima ugovor na još tri godine, a godišnje zarađuje preko osam miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Trenutno je na meti italijanskih timova Juventusa i Rome. Trener Rimljana Jose Mourinho izrazio je želju da se Pjanić vrati, ali na Olimpicu za sada nisu u mogućnosti da ispune Pjanićevim zahtjevima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Handofsibir
Gledaj misica jest nabildo
3 0
Zoilomas
Kako slatko napisete to odigro 30 utkamica a covjek dobio 1/8 vremena kao sto je dobio u Juventusu. Sramota da Barcelona ovako tretira svoje igrace.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi