Pjanić želi da Italija bude prvak, gledajući utakmice Eura je pronašao "novog Iniestu"

Prati dešavanja na Euru

Pjanić želi da Italija bude prvak, gledajući utakmice Eura je pronašao "novog Iniestu"

E. Škorić

Miralem Pjanić je u sklopu odmora posjetio malonogometni kompleks pod nazivom Loft u luksemburškom Conternu.

Luksemburžani su dolazak Pjanića iskoristili i za ugodno druženje, a tom prilikom dao je i intervju za Lessentiel.lu.

Pjanić je podržao malonogometni projekat i priznao da je prije često igrao "na male".

"Kad sam bio mlad, mali nogometni tereni bili su prepuni mladih ljudi. I sam sam tako počeo s nogometom. Nadam se da će ovo privući mlade ljude, koji svoju tehniku mogu usavršiti na ovakvom terenu".

Igra li tokom ljetne pauze nogomet?

"Naravno, odmor mi je bio gotovo predugo ovog ljeta. Napravio sam "peticu" na Ibizi s nekim prijateljima. Želja za igranjem uvijek postoji".

Oglasi

Koliko bh. reprezentativac prati ovogodišnji Euro?

"Gledao sam puno utakmica i mislim da su Italija i Engleska dvije momčadi koje najviše zaslužuju igrati u finalu. Francuska je bila najavljena kao favorit, ali to nisu uspjeli pokazati na terenu".

Pjanićev favorit je Italija.

"Španija me iznenadila, ali momčad koja mi se jako svidjela je Italija. Vraćaju se iz kompliciranog razdoblja, ali su obnovili i imaju iznimnu dinamiku sa savršenom kombinacijom mladih i starih. Igrali smo s njima tokom play-offa i već smo mogli vidjeti njihov potencijal. Trener Roberto Mancini nešto je stvorio. Ima puno zasluga".

Da li je neki igrač posebno oduševio Pjanića?

"Dopada mi se kako igra Pedri. Dobro ga poznajem, viđam ga svaki dan i nevjerovatan je. Mislim da je on budući Iniesta".

Prognoza za finale Eura?

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Bit će to dosta izjednačena utakmica. Engleska ima impresivnih 11, teko je reći ko će pobijediti, ali nadam se da će na kraju Italija slaviti. Tamo sam proveo godine i imam dosta prijatelja u reprezentaciji Italije. Želim da vidim kako slave", poručio je Pjanić.

Bh. veznjak i dalje nije siguran gdje će nastaviti karijeru. Još uvijek je pod ugovorom s Barcelonom, ali katalonski klub mu je dao mogućnost da nađe drugi klub bez odštete. Njegov agent trenutno radi na tome da ga "smjesti" u neki od italijanskih timova, a među zainteresovanima su Juventus i Roma.

Top Komentari

Zoilomas
Sjedi ti Miraleme kod kuce dok drugi uzimaju bogatstvo svijeta
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi