Izbacio Pjanića iz prve ekipe, a sada od kluba dobio ultimatum i nije pozvan na početak priprema

Moriba u problemima

Izbacio Pjanića iz prve ekipe, a sada od kluba dobio ultimatum i nije pozvan na početak priprema

E. Čaušević

Mladi španski fudbaler Ilaix Moriba prošle sezone neočekivano je dobio šansu u prvoj ekipi Barcelone.

Ronald Koeman je prošle sezone odlučio šansu dati mladim igračima, a to je najviše iskoristio Pedri koji je oduševio svojim igrama u dresu Barcelone, ali i reprezentacije Španije.

Pored Pedrija šansu je neočekivano dobio i vezni fudbaler Ilaix Moriba koji je debitovao u drugom dijelu sezone. Ovaj 18-godišnjak je šansu dobio čak ispred Miralema Pjanića, te je Koeman više vjerovao njemu nego bh. reprezentativcu.

Pjanić je zbog svog statusa u Barceloni odlučio da napusti ekipu jer je jasno da Pedri i Moriba imaju prednost. Međutim, u Barci trenutno nisu zadovoljni Moribinim ponašanjem.

Ovaj 18-godišnjak nedavno je promijenio agenta zbog čega su stali pregovori oko novog ugovora. Moriba s Barcelonom ima saradnju do ljeta naredne godine, a u klubu žele da potpiše novi ugovor.

Barcelona želi da se osigura kako Moriba ne bi besplatno otišao narednog ljeta, te žele da on potpiše dugogodišnji ugovor s katalonskim klubom, no ne ide im baš sve po planu.

Naime, navijači su bili u čudu kada je objavljen spisak igrača koji će obaviti predsezonu s klubom. Na ovom spisku nije bilo Moribe što je sve iznenadilo.

Međutim, Cadena SER piše da su čelnici Barcelone na taj način dali do znanja Moribi da neće biti dio prvog tima naredne sezone ukoliko ne pristane potpisati novi ugovor.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Klub je dao ultimatum ovog mladom veznjaku da produži svoj ugovor u narednim danima, a ukoliko to ne uradi onda će ponovo biti prebačen u Barcu B i izgubit će svoje mjesto u prvom timu.

Igrači Barcelone počeli su pripreme za novu sezonu jer su odradili ljekarske preglede, a Moriba se nije pojavio u trening centru ovog kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi