Barcelona pronašla još jedno pojačanje u Brazilu

Žele veznjaka Flamenga

Barcelona pronašla još jedno pojačanje u Brazilu

Endin Čaušević

Barcelona je ovog ljeta odradila poprilično dobar prelazni rok, a navijači su zadovoljni pojačanjima koja su stigla na Camp Nou.

Katalonski klub je još jednom pokazao da ima veliku vjeruju u brazilske igrače jer su nakon Philippea Coutinha u klub stigli Arthur Melo i Malcom. Međutim, španski mediji navode da je Eric Abidal već u fazi dogovaranja još jednog pojačanja koje bi trebalo stići u januaru.

Navodno, Barcelona je pokazala veliki interes za veznjaka Flamenga, Lucasa Paqueta, te su spremni da ovog fudbalera kupe već u januaru. Paquet s Flamengom ima ugovor do ljeta 2020. godine i otkupnu klauzulu od 50 miliona eura, ali brazilski klub radi na tome da ona bude 70 miliona eura.

"Istina je da se Barcelona raspituje za našeg 21-godišnjeg veznjaka Paqueta, ali naša želja je da on ostane u klubu. Razvio se u veoma dobrog igrača i mislim da je Flamengo prava sredina za njega da napreduje još više. Učinit ćemo sve da ga zadržimo, ali vidjet ćemo da li ćemo na kraju uspjeti", rekao je potpredsjednik brazilskog kluba Ricardo Lomba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi