Barca mijenja Cillessena drugim Holanđaninom

Zoet želja Katalonaca

Barca mijenja Cillessena drugim Holanđaninom

Midhat Šljivak

Katalonski velikan Barcelona zamijeniće holandskog golmana Jaspera Cillessena njegovim sunarodnjakom iz PSV Eindhovena Jeroenom Zoetom.

Kako navodi Mundo Deportivo, Cillessen će gotovo sigurno napustiti Nou Camp u januaru ili narednog ljeta, a umjesto njega Barca će angažovati Zoeta.

Radi se o 27-godišnjem golmanu koji je prošao sve selekcije holandskog velikana. Već je više od 200 puta branio za prvi tim i sigurno je da bi Barca za njega bila veliki izazov.

Zoet je ugovorom za PSV vezan do 2021. godine, ali sigurno je da se tim sa Nou Campa ne može lako odbiti, pa bi ovaj Holanđanin mogao pojačati redove katalonskog kluba.

Marc-Andre ter Stegen je ipak broj jedan u Barci i Zoet će morati da pravi čuda da se domogne "jedinice".

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi